Alde Tudose Ctin Ion , om politic ?

 

 

Au impanzit mass-media , carosabilul , trotuarul , peretii si gardurile cu tot felul de materiale promotionale , pro si contra modificarii articolului 48 , alin 1 din Constitutia Romaniei , da’ mai ales cu cele pro ….
Spoturi publicitare , afise , pliante , hang-ere, fluturasi , ziare, bannere ,autocolante,roll-up-uri , panouri out-door mari cat magazinul Unirea…….
Partidele , grupurile de ONG-isti , sindicatele si media  incearca fiecare cum poate , sa extraga cate ceva din aceasta mare ,,aflare in treaba nationala’’ careia i-am spus generic ,,Referendum pentru familia traditionala’’.

Ne-a retinut atentia azi de dimineata un pliant pe care l-am gasit aruncat pe trotuar in orasul Mihailesti .
Nu , nu era unul singur , erau sute de pliante aruncate pe jos , dovada clara a ,,interesului’’ pe care a reusit sa-l creeze in randul mihailestenilor bucata de hartie lucioasa si viu colorata .
Eeeee ! De data asta avem de-a face cu alt tip de pliant , este un pliant personalizat .
Si-l asuma , asa cum scrie albastru pe alb , omul politic Tudose Ctin Ion.
Domnul Tudose Ctin Ion ma indeamna sa merg la vot si sa votez cum imi dicteaza constiinta , asa cum va face si domnia sa.
Deasupra textului imperativ , pliantul contine si o poza a unui june cu cravata albastra , poza vecina cu sigla unui partidulet politic .
Junele cu cravata de culoarea cerului am dedus noi ca trebuie sa fie domnul Tudose Ctin Ion ,iar partiduletul alaturi de sigla caruia si-a pus efigia , credem ca este partidul care-l sustine si al carui membru ,probabil este .
Nimic extraordinar pana aici .
Este de notorietate faptul ca presedintele partidului din care face parte domnul Tudose Ctin Ion este un vajnic sustinator al familiei compuse din femeie si barbat , dumnealui fiind acum la a sasea femeie cu care si-a pus pirostriile si careia i-a jurat credinta ,,pana cand moartea ……..’’
Extraordinar , e faptul ca manati de curiozitate , am oprit mai multi trecatori pe care i-am chestionat cu privire la junele din poza de pe pliant .
-Cine e domne domnul Tudose Ctin Ion ?
Toti interlocutorii nostri au ridicat din umeri mirati . Nu-l cunoaste nimeni in Mihailesti .
Chiar nimeni ?
-Aproape nimeni .
Un nene mai in varsta ne-a cerut o pereche de ochelari , s-a zgait vreo cinci minute la poza din pliant si ne-a spus sigur pe el ….
-Domne’ pe baiatu-asta l-am vazut acum vreo doi ani prin Draganescu (sat apartinator orasului Mihailesti), striga pe la portile oamenilor . Cred c-avea ceva de vanzare . Tigai , ligheane ,galeti… maruntisuri d-astea .
-Nu , nu era singur , era cu unii care nu erau de pe la noi si ei tot cu aspect de vanzatori ambulanti .
Asadar ne-am dumirit .
Domnul Tudose Ctin Ion , cetatean din Mihailesti de meserie om politic nu prea cunoscut , ne trimite sambata si dumnica la vot , avand asupra noastra constiinta din dotare cu care trebuie sa votam .
Un lucru tot n-am inteles .
-Ce nume o fi ,,Ctin” asta ?
-Daca ,,Ctin’’ este cumva vreo prescurtare a numelui sfantului imparat Constantin cel Mare , am rugamintea sa-i spuneti domnului Tudose Ctin Ion ca numele nu se prescurteaza niciodata , asta daca-l intalniti cumva ca prea nu-l stie nimeni !

 

Acesta este un pamflet !

04.09 . 2018

Al d-voastra Constantin Dumitru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *