web analytics
Giurgiu-Tribune

ALERTA METEO! COD GALBEN DE VISCOL

Meteorologii au emis cod galben de viscol in perioada 28 noiembrie, ora 02.00 – 28 noiembrie, ora 20.00, intensificarile susținute ale vântului vor fi insotite de ninsori viscolite,strat de zăpadă si depuneri de gheață. Vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii.

În intervalul 28 noiembrie, ora 02.00 – 28 noiembrie, ora 20.00, în regiunile sudice și sud-estice vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Pe arii restrânse, în special în dimineața zilei de miercuri (28 noiembrie) și cu precădere în regiunile sud-estice vor fi depuneri de gheață.
Temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 40…50 km/h, iar în estul, centrul, sudul Munteniei, în Dobrogea și în sudul Moldovei rafalele vor atinge în general 55…75 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității sub 100 m.
De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie, a emis și o informare meteorologică intensificări ale vântului și local zăpadă spulberată în sud-estul teritoriului și vreme deosebit de rece în toată țara vslsbils in perioada 28 noiembrie, ora 20.00 – 30 noiembrie, ora 10.00

În intervalul menționat în sud-estul teritoriului vântul va avea intensificări cu viteze de 45…55 km/h, temporar în jur de 60 km/h, spulberând zăpada depusă, mai ales în cursul nopții de miercuri spre joi (28/29 noiembrie) și pe parcursul zilei de joi (29 noiembrie).

Vremea va deveni deosebit de rece în toată țara, astfel că temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor, iar noaptea va fi ger (temperaturi sub -10 grade) în special în nordul, nord-estul și centrul țării.

Vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii.

Sursa ANM

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *