Aleșii locali depun jurământul

La aproape o lună de la alegerile din 27 septembrie, aleșii locali vor putea, în sfârșit, să depună jurământul pe funcțiile pentru care au fost votați. La Giurgiu, învestirile vor avea loc joi, 22 octombrie, atunci când atât noul primar Adrian Anghelescu, cât și noul președinte al Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu vor jura, cu mâna pe Biblie, să respecte Constituția și legile țării. Tot joi vor fi învestiți și noii consilieri locali și județeni.

Spre deosebire de vechea legislație, potrivit noului Cod Administrativ nu se mai reglementează alegerea comisiei de validare a mandatelor și validarea mandatelor în ședința de constituire a Consiliului Local sau a Consiliului Județean ci reglementează componența exclusivă de validare a manadatelor de consilier local a judecătoriei în a cărei rază teritorială se află circumscripția electorală pentru care au avut loc alegeri, respectiv a tribunalului în a cărui circumscripție se află unitatea administrativ-teritorială, în cazul consilierilor județeni.

O altă modificare, deosebit de importantă, este competența prefectului de a constata, prin ordin, îndeplinirea condițiilor  legale de constituire a Consiliului Local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *