Alexandru Andrei, fost deputat PSD: Niculae Bădălău șantajează primarii giurgiuveni la împărțirea bugetului de stat (prin Consiliul Județean)!

 Cu o zi inainte de sedinta Consiliului Judetean Giurgiu, deputatul  Alexandru Andrei,cel care si-a dat demisia din grupul parlamentar PSD si exclus ulterior din partidul mentionat, ataca  dur intr-o postare pe o retea de socializare, modul in care urmeaza sa fie impartiti banii de la buget . Deputatul sare la gatul baronului local, Niculae Badalau, acuzandu-l ca imparte banii pe criterii politice, amenintand primarii că vor primi bani de la bugetul de stat în funcție de numărul de voturi obținut de PSD la europarlamentare,  si  ca isi protejaza “camarilla” cu pretul suferintei giurgiuvenilor.

Iata mai jos textul postarii;

“Pe lângă faptul că vorbim de un buget sărac, banii urmează a fi împărțiți politic. Mai exact, în funcție de numărul de voturi adus PSD-ului de fiecare primar, la apropiatele alegeri europarlamentare, ceea ce revoltă primarii giurgiuveni, iar în ultimă instanţă, cei ce au de suferit sunt cetăţenii judeţului!

În urmă cu două săptămâni, la Consiliul Județean era convocată o ședință cu primarii din județ, ședință la care și-a făcut apariția Niculae Bădălău – care nu avea ce căuta acolo, în condițiile în care era vorba despre o ședință pur administrativă, nicidecum politică.

Din discuțiile pe care le-am purtat, în ultima perioadă, cu mai mulți primari prezenți la acea ședință, a reieșit că aceștia sunt total nemulțumiți de condițiile puse de Bădălău, care le-a spus clar că vor primi bani de la bugetul de stat în funcție de numărul de voturi obținut de PSD la europarlamentare.

Primarii sunt extrem de nemulțumiți și se declară indignați, pentru că nevoile localităților pe care le conduc sunt mari, banii sunt puțini și acum mai sunt și condiționați politic. Edilii sunt îngrijorați de felul în care vor reuși să mențină ”pe linia de plutire” localitățile pe care le conduc, în aceste condiții. Și cel mai grav este faptul că, din toată acestă situație, cei care au de suferit nu sunt primarii, ci cetățenii.

Fără bani de la buget, investițiile vor fi stopate, școlile, drumurile, rețelele de apă și canalizare, în general,  tot ce înseamnă administrație locală va funcționa ”la cota de avarie”.

Situația va fi și mai dificilă pentru primarii care au realizat și câștigat diverse proiecte – cu finanțare de la Guvern ori chiar de la UE – și care, din cauza lipsei banilor de la buget, nu vor reuși să acopere co-finanțarea obligatorie, fiind, astfel, în pericol de a pierde fondurile pentru aceste proiecte.

Se pare, însă, că toate acestea că asta nu contează deloc în ochii lui Niculae Bădălău, al cărui unic scop este de a-şi proteja “camarila”, indiferent că asta înseamnă ca giurgiuvenii de rând să sufere, fără a avea vreo vină…”

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *