Alianta Vestului , sau model de administratie liberala

Alianta Vestului este o asociere de patru orase din nord-vestul Romaniei , asociere care are ca unic scop realizarea de proiecte comune in domeniul infrastructurii si al dezvoltarii .
Motivul infiintarii acestei asocieri este unul singur , ineficienta statului roman in ceea ce numim generic ,, atractia de fonduri europene”.
Cele patru orase componente ale Aliantei Vestului ; Cluj-Napoca , Oradea , Timisoara si Arad au mai multe lucruri in comun .
Sunt situate in zona de vest – nord-vest a Romaniei , au primari destoinici , toti reconfirmati prin vot la mai multe scrutinuri de alegeri si ceea ce este cel mai important , cei patru primari ; Emil Boc , Ilie Bolojan ,Gheorghe Falca si Nicolae Robu sunt toti primari LIBERALI , adica membri ai Partidului National Liberal .
De capacitatile administrative ale celor patru primari s-a dus vestea in toata Romania , dar exista si voci care vin din stanga esichierului politic ,care nu se sfiesc ca eticheteze ,Alianta Vestului ” ca fiind o incercare secesionista si de federalizare a statului roman .
Spuneam ca reactiile adverse vin de pe stanga , pentru ca cei care s-au aprins sunt si social-democratii imobili si incapabili sa inteleaga mecanismele de atragere a banilor bruxell-ezi , dar si socialistii-progresisti inca neafiliati in plan politic european , care isi spun USR si care nu pierd nici o ocazie de a demoniza primarii , pentru simplul motiv ca onorabila formatiune politica nu are nici macar un singur primar .
Asadar , ungurii : Emil , Ilie , Gheorghe si Nicolae lanseaza o miscare secesionista in Transilvania .
Asa se vede de la Turnu-Magurele si de la Slatina .
Nu ma , vor s-aduca bani si sa-si dezvolte comunitatile pe care le conduc , iar ,,Alianta Vestului” este un instrument , atat .
De-aici din sudu’ tarii , toate initiativele inteligente au iz de conspiratie antinationala .
Ne e si mai simplu si mai comod sa stam tolaniti si sa ne dam cu parerea , pentru ca la scris proiecte ne pricepem mai putin spre deloc , iar Alianta Sudului , cea dintre Giurgiu , Alexandria , Slobozia si Craiova n-ar fi decat un exercitiu de adunare a patru zero-uri PSD-iste .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *