Alte intervenții, aceleași năravuri

Lucrătorii societății de furnizare a apei potabile în oraș au intervenit recent pentru a desfunda, reţeaua de canalizare menajeră din zona adiacentă blocului 1A/ 613, după ce locatarii au sesizat în prealabil dispeceratul societăţii cu privire la acest aspect. Potrivit acestora interveniția pentru canalizarea de aici, este una repetată într-un interval de timp scurt.

Ca aproape de fiecare dată, marele duşman al canalizării este legat de şerveţelele umede, nedegradabile, care ajung cu miile în reţele. În cele mai multe cazuri de vină sunt locuitorii orașului care aruncă  diverse dejecții necontrolat.Obturarea reţelelor de canalizare ţine de ceea ce locuitorii aruncă în vasele de wc sau direct în căminele de canalizare.

Cu această ocazie lucrătorii de la societatea de apă fac un apel către cetățeni  cu privire la interdicţia evacuării în canalizarea menajeră a deşeurilor nedizolvabile (şerveţele umede, scutece de unică folosinţă) precum şi a oricărui fel de reziduuri grase (grăsimi sau uleiuri alimentare sau nealimentare).

Trebuie cunoscut faptul că, în condiţiile în care aceste deşeuri ajung în canalizările menajere, pe lângă obturarea racordurilor individuale produc şi blocarea şi deteriorarea pompelor din staţiile de pompare, remedierile costând bani mulţi, care în mod normal ar trebui orientaţi spre dezvoltarea reţelelor şi nu spre reparaţii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *