Alte străzi de piatra si pământ din Zonele 1 si 2 , vor fi asfaltate de municipalitate

Municipalitatea pregătește scoaterea pe SEAP a invitațiilor de participare pentru trei mari proiecte de investiții in Giurgiu .

Este vorba despre “Modernizare ansamblu străzi situate în zona 1 a municipiului Giurgiu”, “Modernizare ansamblu străzi situate în zona 2 a municipiului Giurgiu” și construirea Grădiniței nr. 6), în vederea validării acestora de către Agenția Națională pentru Achiziții Publice și, ulterior, efectuării licitațiilor propriu-zise.

Primele doua proiecte vizează asfaltarea străzilor de piatră și pământ din Zona 1 (între Soseaua Sloboziei, Soseaua Alexandriei, până la Strada Oltului) și Zona 2 (zona cuprinsă între Strada Oltului, Soseaua Ghizdarului, Soseaua Balanoaiei, pâna în zona Negru Vodă).

Prin aceste proiecte vor fi asfaltate aproximativ 120 de ceea ce ar însemna in jur de 30 km .

De menționat este faptul ca in ultimii câțiva ani,au fost asfaltate in Giurgiu străzi pietruite (sau nici măcar atât), pe care giurgiuvenii nu le mai sperau acoperite de covor asfaltic; Cuza-Vodă, Soarelui, Horia, Cloșca, Albinelor, etc.

Ansamblul de străzi din Zona 1 va fi finanțat de la bugetul de stat, prin PNDL, cu o cofinanțare de 10 % din partea Primăriei, în timp ce Zona 2 va fi finanțată de la bugetul local.

In plus ,Grădinița cu program prelungit nr. 6 va fi construită pe strada Negru Vodă, în zona ansamblului 240 Garsoniere ICMUG, și va avea în total 140 de locuri.
Finanțarea lucrărilor se va face din bugetul local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *