Alte trei locații închise de OPC Giurgiu, în urma controalelor

În ultima perioadă, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Giurgiu a realizat o serie de acțiuni de control, pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare, în domeniu, la diverși operatori economici și ca urmare a unor mesaje transmise în mediul online de consumatorii giurgiuveni.

Astfel, la 5 operatori economici din județul Giurgiu, au fost constatate abateri grave de la legislația privind protecția consumatorilor. Aceștia sunt:

        COLOSSEUM NUTRITION SRL /Giurgiu – restaurant Pizzetto Grill

  • IRAUL STEFAN SRL /Giurgiu – magazin

  • CAAM ADMIN SRL /Giurgiu -magazin

  • DARISAN PATISER SRL /Giurgiu – patiserie adiacent Sc. Mihai Eminescu (nr.4 )

  • CALYPSO FOOD SRL /Giurgiu – restaurant Buligea

Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Giurgiu au aplicat următoarele sancțiuni:

  • 8 amenzi contravenționale, în valoare totală de 130.000 lei

  • oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare nealimentare neconforme / nesigure în valoare de circa 2.500 lei

  • oprirea temporară de la comercializare a produselor cu abateri de etichetare.

  • oprirea temporară a prestării serviciului pentru 2 operatori economici

  • propunerea de închidere temporară a unității pentru o perioadă de cel mult 6 luni pentru COLOSSEUM NUTRITION SRL, IRAUL STEFAN SRL, CAAM ADMIN SRL.

Neregulile constatate în timpul controalelor, au fost:

  • Utilizarea, la prestarea serviciului de alimentație publică, a unor produse nesigure

  • Comercializarea unor produse alimentare vrac, fără protecție sanitară, a unor produse alimentare fără nici o informație de identificare și caracterizare sau fără informații în limba română

  • Utilizarea vitrinelor de expunere sau depozitare a produselor neigienizate: cu rugină, mucegai, resturi de produse alimentare, scurgeri de lichide, garnituri de etanșare rupte, cu mucegai /mâzgă, insecte moarte

  • Utilizarea unor ustensile deteriorate cu email exfoliat, arse, deformate, a unr cuțite cu nituri etc.

  • Folosirea unor coșuri pentru deșeuri fără capac și pedală

  • Lipsa graficului de înlocuire a uleiului folosit la prăjire

  • Existența, la patiserie a unor pereți cu varul exfoliat și crăpături, a unui cuptor neigienizat, cu rama metalică ruptă, a unui suport pentru tăvi neigienizat,

  • folosirea unor tăvi pentru copt cu resturi de arsuri,

  • Existența unor orificii de aerisire, fără capac de protecție, umplute cu material textil și prezentând insecte vii (muște) pe tavanul din secția de producție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *