”Am fumat primul joint la 14 ani, iar după 6 ani, un om a murit din cauza mea” – povestea terifiantă a unui tânăr, spusă în fața a sute de elevi giurgiuveni

Sute de elevi giurgiuveni au ascultat azi, încremeniți, povestea unui tânăr, fost consumator de droguri, într-o nouă acțiune antidrog organizată de Cătălin Țone și Clubul Rotary Danubius.

Lucian Ibănescu, un tânăr la care, dacă te uiți, ai jura că nu a făcut nimic greșit la viața lui, dar care, contrar aparențelor a căzut în capcana care atrage tot mai mulți tineri…drogurile.

Își spune povestea peste tot în țară, unde, ca și azi, la Giurgiu, încearcă să combată fenomenul drogurilor, aflat în expansiune.

Un joint înainte de Balul Bobocilor, primul pas spre dependență

La 14 ani a fumat primul joint de marijuana, chiar înainte de Balul Bobocilor. A fost primul pas spre o lungă depedendență, spre serii de halucinații, psihoze, spre 6 ani de viață haotică, de ruptură de familie, ani care au culminat cu arestări, dosare penale și…moartea unui om, pentru că s-a urcat drogat la volan și a produs o tragedie.

Acum, după ani de eforturi, după întoarcerea la D-zeu și cu sprijinul necondiționat al familie, Lucian e curat. Și la trup și la suflet. Viața l-a dus tot către consumatorii de droguri, dar nu ca deler și consumator, ci ca mentor, ca îndrumător, ca o rază de speranță pentru cei care au căzut în ispită.

Nici Bodo de la PROCONSUL nu a dus o viață lipsită de dependențe

Cine ar fi crezut că ”cea mai bună voce masculină din România”, așa cum este considerat Bodo de la Proconsul ar avea ce să le vorbească elevilor într-o acțiune antidrog? Ei bine, azi, la Giurgiu, Bodo și-a mărturisit trecutul plin de dependențe negative: alcoolul, întâmplările ciudate, nopțile pierdute în viața tumultoasă din București…ani care l-au afectat. L-a toate acestea s-a adăugat moartea bateristului trupei sale, din cauza drogurilor, o experiență care l-a învățat că golul din suflet nu poate fi umplut cu ceva rău.

La Giurgiu, Bodo a venit cu un mesaj: ”Aveți aripi care în mod normal trebuie să le deschideți larg pentru a zbura. Nu acceptați ca aripile să vă fie tăiate îaninte de a le deschide!”

Dependent de sport, campionul Marian Drăgulescu a fost și el la Giurgiu. Emoționat, modest cu cuvintele, Marian, care și-a dedicat toată viața sportului, i-a îndemnat pe liceeni să aleagă dependențele pozitive, să-și urmeze pasiunile și să nu cedeze în fața celor care  îi atrag pe căi greșite.

Nici mesajul președintelui CJ Giurgiu, Dumitru Beianu nu a fost departe de cel al lui Marian Drăgulescu. Tată a doi copii, aflați la vârsta celor mai mari tentații, Dumitru Beianu a concluzionat: ”Cei care încearcă să vă convingă că un asemenea experiment, al drogurilor, reprezintă o obțiune, sunt cei mai mari dușmani ai voștri.”

În cadrul acțiunii de azi, le-au mai vorbit tinerilor giurgiuveni, Costin Răduca și Sorin Ruse – Rotary Giurgiu, care alături de Palatul Copiilor, Inspectoratul Școlar și Consiliul Județean susțin acest gen de acțiuni care au ca unic scop prevenirea și combaterea consumului de droguri.

 

Nicoleta Pană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *