web analytics
Giurgiu-Tribune

Amatorism si lipsa de preocupare la Inspectoratul Scolar Giurgiu

Am primit saptamana trecuta , mai multe telefoane de la primari giurgiuveni .
Domnii primari , cu apartenenta la toate cele trei partide care compun ,,politicul” in judetul Giurgiu , adica PSD , PNL si ALDE , sunt suparati din cauza aceleiasi probleme .
Cadrele didactice din localitatile pe care dumnealor le conduc nu si-au primit banii , ( retributii , indemnizatii de concediu) , decat in cazuri foarte fericite in proportie de 50%.
I-am intrebat pe toti edilii care ne-au contactat daca situatia aceasta este una cu care s-au mai confruntat si ne-au raspuns ca e o situatie nou creata din lipsa de preocupare si de profesionalism a inspectorului general Mirela Delea si a sefului serviciului contabilitate din cadrul Inspectoratului Scolar Giurgiu , doamna Maria Staicu .
Este o parere unanim impartasita de catre toti cei 26 de primari cu care am discutat si anume aceea ca doamna Mirela Delea este complet depasita de situatie si de functie , iar doamna contabil-sef Maria Staicu nu are decat un singur merit si anume acela de a fi sotia inspectorului scolar pentru matematica si informatica .
In discutiile avute , a fost aproape de fiecare data amintit numele lui Gigi Oprisan , fostul inspector general , mazilit in urma cu cateva luni de la conducerea inspectoratului din ratiuni strict politice .

Parere unanim exprimata de catre toti primarii.

,,Daca ar fi fost domnul Oprisan la conducerea inspectoratului nu am fi trecut prin situatia asta neplacuta , nici noi nici bietii profesori , invatatori si educatori.”

Dovada indepartarii din considerente ce tin strict de ,,antipatie” poltica a domnului Oprisan si a adjunctului dumnealui doamna profesor Virginia Rentea este aceea ca acestia au castigat in instanta procesul intentat Ministerului Invatamantului .
Pana la revenirea lui Oprisan , primarii din judet trebuie sa isi ,,manance” nervii si timpul cu lipsa de preocupare si cu amatorismul doamnei Delea si a doamnei contabil-sef Maria Staicu .

 

C. Dumitru

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *