Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell va vizita Muzeul Județean „Teohari Antonescu” din Giurgiu în cadrul Campaniei de diplomație publică #BritainInRomania. Acestă campanie este în al doilea an de desfășurare și urmarește să promoveze 5 mari teme, prin vizite regionale.
Printre altele , campania isi doreste sa promoveze legaturile bilaterale de-a lungul istoriei dintre Marea Britanie și România, precum si a celor legate de comerț, cooperarea pe apărare și oprirea criminalității. O alta tema cuprinsa in eveniment este si promovarea luptei împotriva corupției și transparența în viața publică.
Vizita ambasadorului britanic face parte din cadrul Campaniei de diplomație publică #BritainInRomania
Joi, 14 iunie, începând cu ora 11.00, Excelența Sa, Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell va vizita Muzeul Județean „Teohari Antonescu” din Giurgiu .
Vizita ambasadorului britanic se desfășoară în cadrul Campaniei de diplomație publică #BritainInRomania aflata in cel de-al doilea an de desfășurare și urmarește să promoveze 5 mari teme, prin vizite regionale.
Vizitele regionale promoveaza teme bilaterale importante
Temele promovate in aceata campanile sunt celebrarea muncii ONG-urilor britanice, promovarea legaturile bilaterale de-a lungul istoriei dintre Marea Britanie și România precum si a celor legate comerțul, cooperarea pe apărare și oprirea criminalității .
De asemenea , campania isi mai doreste sa avanseze valorile britanice în ceea ce privește susținerea drepturilor omului și nediscriminarea pe bază de naționalitate, religie, orientare sexuală sau dizabilitate precum si Promovarea luptei împotriva corupției și transparența în viața publică.
Un alt obiectiv este focalizarea pe noua generație de tineri a României, având în vedere numarul mare de studenți români din Marea Britanie.
Excelanta sa va vorbi giurgiuvenilor despre evoluția și profunzimea legăturilor bilaterale
Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti se va adresa giurgiuvenilor interesați de legăturile bilaterale britanico-române, dar și de evoluția și profunzimea acestor legături bilaterale, atât în ceea ce privește diplomația, cât și relațiile economice și comerciale între cele două state.
Legăturile orașului dunarean cu Marea Britanie sunt extrem de vechi și benefice comunității giurgiuvene
Un exemplu ar fi acela ca Giurgiu și-a avut reședința un vice-consul britanic imediat după eliberarea orașului de sub stăpânire otomană.
Un altul este legat de prima cale ferată din Principate care a avut constructor compania engleză „John Trevor Barclay & John Staniforth“ .
Prima garnitură de tren care a circulat oficial pe calea ferata din capitala București spre portul dunărean Giurgiu (între gările București Filaret și Giurgiu Oraș), a fost „Trenul de onoare Michaiu Bravu”, condusă de sir John Trevor Barklay.
”Britain In Romania” marcheaza o serie de evenimente prin care se celebrează personalităţi britanice şi munca lor în ţara noastră.
”Avem foarte multe lucruri în comun. Relaţiile diplomatice dintre Marea Britanie şi România au început acum 136 de ani. Sunt foarte multe personalităţi de origine britanică ce au făcut lucruri interesante aici, în România. Unii sunt foarte bine cunoscuţi, cum ar fi regina Maria şi doamna Rosetti, care a fost cetăţean britanic, alţii mai puţin.” A declarat Excelența Sa, Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell in decembrie 2016 la lansarea evenimentului
Camelia Sachetti