Pe parcursul anului 2019, la nivel naţional, poliţiştii au emis 7.986 de ordine de protecţie provizorii, dintre acestea 2.958 fiind transformate în ordine de protecţie, anunţă IGPR.
Cea mai parte a ordinelor de protecţie provizorii a fost emisă la solicitarea victimelor. Din punct de vedere al locului comiterii faptei, 66% dintre ordinele de protecţie provizorii au fost emise pentru fapte comise în mediul urban.
La nivelul județului Giurgiu, în anul 2019, au fost emise 167 de ordine de protecție provizorii, în creștere față de anul precedent, când numărul acestora ajungea la 115, după cum au precizat reprezentanții IPJ Giurgiu pentru publicația noastră.
Majoritatea ordinelor de protecție provizorii emise de polițiștii giurgiuveni a fost făcută la solicitarea victimei – 164 – și doar trei la solicitarea altor instituții abilitate.
Dintre cele 167 de ordine de protecții menționate, 72 au fost emise în mediul urban și 95 în cel rural.
Intervenţiile poliţiştilor la cazurile de violenţă domestică se pot realiza din oficiu sau ca urmare a sesizărilor primite prin Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă (112), formulate în scris sau oral, direct ori telefonic la sediul unităţilor de poliţie de către persoanele implicate în actele de violenţă domestică, de către persoanele care au asistat la producerea actelor de violenţă domestică sau de către alte persoane.