Aproape 9000 de bunuri găsite la vamă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, într-un camion condus de un cetăţean bulgar, 8.864 bunuri susceptibile a fi contrafăcute, pe care şoferul mijlocului de transport a încercat să le introducă ilegal în țară.

Incidental a avut loc ieri de diminieață în jurul orei 06.30, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocamion condus de către un cetățean din Republica Bulgaria, în vârstă de 48 de ani. Mijlocul de transport era încărcat cu diverse mărfuri de la o societate comercială din Bulgaria pentru o societate comercială din România.

Existând suspiciuni cu privire la marfa transportată, s-a procedat la efectuarea de verificări amănunțite. Astfel polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în semiremorca autocamionului, mai multe cutii ce conțineau 8.864 articole – huse protecție chei auto, încărcătoare telefon mobil, căști audio telefon mobil, articole de încălțăminte și produse de parfumerie, inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, cetăţeanul bulgar a declarat că el are doar calitatea de şofer al societăţii comerciale pentru care efectuează transporturi şi nu avea cunoștinţă despre existența bunurilor contrafăcute.

Bunurile, în valoare de aproximativ 886.400 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similar.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *