Aproximativ 14 tone de deșeuri, oprite în PTF Giurgiu

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni alături de reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui mijloc de transport, nereguli privind transferul a aproximativ 14 tone de deşeuri din cauciuc.de la o societate din Bulgaria pentru o societate din Belgia.

În data de 29.02.2024, în jurul orei 16:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-au prezentat pe sensul de intrare în țară un cetățean bulgar, în vârstă de 43 de ani, aflat la volanul unui camion, care transporta material din cauciuc, de la o societate din Bulgaria pentru o societate din Belgia.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, colegii noştri au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Giurgiu.

Astfel, în cadrul verificărilor, s-a stabilit că în ansamblul rutier se află cantitatea totală de 13.735 kilograme material din cauciuc.

Procedând la verificarea documentelor de însoțire s-a constatat faptul că transportul nu îndeplinea condițiile de intrare în țară, motiv pentru care autorităţile competente nu au permis accesul mijlocului de transport pe teritoriul României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *