SĂRBĂTOAREA ÎNGERILOR – SOBORUL SFINȚILOR ARHANGHELI MIHAIL ŞI GAVRIIL LA BISERICA DIN HERĂȘTI

BINECUVÂNTARE ARHIEREASCĂ LA BISERICA DIN LOCALITATEA HERĂȘTI

În ziua de 08 noiembrie 2019, când Biserica Ortodoxă sărbătorește Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil , Preasfinţitul Părinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica din localitatea Herăști, protoieria Hotarele.


În cadrul Sfintei Liturghii, PS Ambrozie a hirotonit în treapta de preot pe diaconul Ieronim Podaru, pe seama parohiei Herăști.
Pentru bucuria duhovnicească a credincioşilor au fost aduse spre închinare Icoana Maicii Domnului de la Așezământul monahal „Grădina Maicii Domnului” – Letca Nouă, părticele din Moaștele Sfântului Nectarie de la Eghina (Grecia), vindecătorul de cancer, aduse de la Schitul Acoperământul Maicii Domnului de la Varlaam.
În continuare, a fost săvârşită o slujbă de pomenire pentru ctitorii bisericii trecuţi la cele veşnice.


Ierarhul l-a felicitat pe părintele Mihail Podaru, parohul bisericii, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată oferindu-i tămâie adusă de la Sfântul Munte Athos, precum și cărți publicate la editura episcopiei, iar preotului hirotonit astăzi un frumos veșmânt preoțesc. De asemenea, Preasfinția Sa i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți, oferindu-le ultimele numere ale revistelor Familia Ortodoxă, Lumea Credinței, precum și calendare pe anul 2020. La rândul său , părintele Mihail Podaru, parohul bisericii, a mulțumit preoților și credincioșilor prezenți pentru participarea la acest eveniment din viața Parohiei.

Emil Pălăngean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *