ARESTAT LA DOMICILIU: Bilanțul unui succes anunțat

După exact 10 zile de auto- arest la domiciliu, se cuvine un bilanț autocritic, pentru ca lucrurile să meargă și mai bine.

La mine arestul a început vineri, așa că nu era să mă apuc de treabă în week-end! NU!, mai întâi se cuvenea un plan, care a și fost, pardon!, înfăptuit:  să citesc câteva cărți, să privesc lung, pe fereastră, la oameni, să fac curățenie în debara, să aranjez organizatorul de scule, să mă uit în dicționar dacă expresia “aranjez  organizatorul”  nu e cumva  pleonastică, să nu mă cert cu nevasta, să nu mă uit, dracului, toată ziua, ca prostu’ la filme pe Netflix, să nu stau pe FB ca…, nu zic cum, că se interpretează… și, ultimul punct din mărețul plan, să cuget, serios, la ce va urma.

Carevasăzică  că luni am purces la înfăptuirea prea mărețului paln, …nalp, …pln..a,  plan!!, deh!, așa e lunea dupe duminecă, mai ales în timp de criză. Aia cu privitul lung, pe fereastră mi s-a părut  bună de încălzire. M-am uitat lung, și mai lung, foarte lung și nu mi-a venit să cred că e martie și nu 1 ianuarie, după Revelion. N-am văzut pe nimeni! Da’ ce criză, frate! Și aici mi-a ieșit deja, pe jumătate, aia cu cugetarea.

Mărturisec că, încă de la început  am vrut să citesc, ca în plan, cât mai mult. Nu!, nu poți în timp de criză, că dacă dai drumul la tv, dimineața, e mai rău ca în Vietnam, Coreea și Iraq la un loc, ce să mai citești!? Noroc că, după câteva zile n-am mai avut Facebuc, seara, așa că mi-a reușit ceva și din asta.  După aia, i-am trimis unui prieten, pe massenger link-ul minunatului  film “Malena” și am fost avertizat că încalc regulile de pe FB și că…    …Două zile am stat fără FB, am suferit mândru, rănit, în tăcere… Organizatorul nu l-am găsit încă, da’ ce bun era!! Îmi amintesc încă de acum trei ani, de când l-am luat de la frații Dudumanu, ce bine era organizat: cu locașuri pentru scule, chei, fitirazatoare, cucăre, pițiclanderi. O să-l găsesc sigilat, în ambalajul original și îl donez!

Cu nevasta nu m-am certat. Am fost crizați, dar separați, fiecare cu camera lui, cu televizoru’, Netfliuxu’, telefonu’, leptopisețu’ din dotările proprii. Abonamentele la comun, înțelegere perfectă, trecut bine peste prima decadă, înjurat guvernul foarte puțin, nu ca alții. Contribuit la înțelegerea crizei, element pozitiv, atitudine!

Post Scriptum, cu uimire și indignare: criză, criză, da cu Malena ce-ați avut!?!!

 (A suferit, alături de toată lumea: Gelu BREBENEL)

foto: Monica Bellucci, Malèna-dramă, 2000, regizor Giuseppe Tornatore

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *