Giurgiu-Tribune

Așa nu se mai poate! Proteste în stradă la Bolintin Vale

Un scandal de proportii a avut loc miercuri  seară în orașul Bolintin Vale, Judetul Giurgiu, după ce conducătorul unui microbuz a fost ucis cu o piatră de către un cetățean de etnie rromă.

Sute de oamnei au ieșit în stradă să proteseze. A fost nevoie de intervenția forțelor  din poliție și jandarmerie și a fost  constituită  o zonă specială de siguranță publică, pentru ca evenimentele să nu degenereze.

 

Poliția Giurgiu a anunțat, miercuri seara, că în Bolintin Vale oamenii au ieșit în strada sa protesteze  după ce un șofer de microbuz a fost lovit , duminică seara cu o  piatră în cap în urma unui scandal izbucnit pe stradă . Soferul  a murit la spital, iar agresorul sau  a fost arestat preventiv.

În localitate s-a adunat aseară în jur de 350 de persoane care sunt nemulțumite de siguranța cetățenilor. Oamenii spun că , în conflict, ar mai exista  un agresor  care acum se afla în libertate.

În oraș fost constituită zonă specială de siguranță publică și au fost trimiși în ajutor politisti si jandarmi din Calarasi , Teleorman si Bucuresti. A fost tras și un foc de avertisment .

Prefectul judetului  Giurgiu, Aneta Matei a mers aseară la Bolintin pentru  a discuta cu oamenii care spun ca se tem pentru siguranta lor ,  deoarece asemenea conflicte cu cetațenii rromi sunt frecvente în Bolintin Vale.

În urma discuțiilor de aseara, prefectul Aneta Matei le-a promis cetatenilor că azi, la ora 13.00, se va intalni cu sefii  Inspectoratelor  de Politie si Jandarmi, cu primarul orasului Bolintin Vale, precum si cu reprezentanti ai cetățenilor care au protestat ieri seara, pentru a le comunica ce masuri s-au luat si ce măsuri vor fi luate în continuare pentru detensionarea acestei situatii și pentru stabilirea ordinii publice in localitate .

 

Prefectul Aneta Matei a declarant pentru www.giurgiu-tribune.ro că măsurile principale au fost luate atat pentru restabilirea ordinii publice  cît  si pentru ca , mahniti de cele intamplate , cetățenii să nu fie tentați să isi faca singuri dreptate comitînd alte fapte violente.

 

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *