ASEDIU PENTRU PRIMUL LOC: CFR vs ASTRA- o partidă decisivă pentru final de an

După 14 runde în care CFR Cluj a condus clasamentul Ligii 1 fotbalistice, echipa lui Dan Petrescu a cedat în etapa trecută, fiind depăşită de urmăritorul său- Astra. Giurgiuvenii sunt revelaţia campionatului, după 8 victorii consecutive şi după ce în acest sezon a luat 6 puncte de la FCSB, 4 de la Viitorul, 3 de la CFR şi 3 de la Craiova- echipe cu pretenţii la câştigarea campionatului. Încă 3 puncte de la clujeni, după acel memorabil 3-2 pe Marin Anastasovici, ar fi un mare vis îndeplinit de Astra, care s-ar detaşa la 5 puncte şi ar ajunge la distanţă şi mai mare faţă de FCSB şi Craiova, în perspectiva unui final de tur în care giurgiuvenii au partide ce par mai uşoare.

Dar!!! Deplasarea Astrei la Cluj vine după ce clujenii sunt pe cai mari, la câteva zile după succesul de acasă din Europa Ligue, partidă fără cusur, care a propulsat CFR-ul în 16-imile prestigioasei competiţii de pe bătrânul continent. Dan Petrescu nu concepe să piardă înfruntarea de acasă, acolo unde Clujul are 7 victorii contra Astrei în 13 meciuri, la Cluj mai înregistrându-se 5 remize cu Astra şi un singur success al giurgiuvenilor.

Dacă cea mai recentă întâlnire directă ( 31 august 2019 ) a fost la Giurgiu: Astra – CFR 3-2 (goluri înscrise de Risto Radunovic – dublă, Valentin Gheorghe, respectiv Adrian Păun- dublă), să nu uităm că succesul giurgiuvenilor în fața Clujului a venit după 16 meciuri fără victorie în campionat pentru trupa de la malul Dunării (12 victorii CFR – 4 remize).  Şi, cum ultimul succes bifat de gruparea dunăreană în deplasare este datat 16 noiembrie 2012 ( CFR Cluj – Astra 0-2), perspectiva unei victorii în deplasare pentru echipa de la Dunăre este înceţoşată de statistici, şansa giurgiuvenilor ţinând poate de surprizele pe care le pot aduce în joc, la care să se adauge şi puţin noroc.

Astriştii vor începe partida de la ora 20.00 ( transmisă în direct la Digi Sport 1) fără Alibec în teren, situaţie în care meritoriul antrenorul Bogdan Andone l-ar putea împinge pe Budescu mai în faţă, în tandem cu Valentin Ghorghe, iar mijlocul echipei va arăta altfel decât deobicei. Una peste alta, Constantin Budescu a reuşit să facă turul Europei la ştiri, după golul marcat din vestiar având acum posibilitatea să încerce un gol de pe tribună- cum glumesc colegii.

Cert este că mai de preferat ar fi un gol din teren, în poarta CFR-ului şi o partidă bună, care să ne aducă măcar un punct. Ar fi unul, dar mare, care poate ar mai stopa planurile legate de transferurile din iarnă, lăsând echipei şansa unui parcurs în aceeaşi componenţă. Altfel, fără Budescu şi Alibec vom prinde iarăşi un play-off din care ne vom mulţumi, iarăşi, cu locul 5 sau 6.

Gelu BREBENEL

foto: FC Astra Giurgiu

ALTE STATISTICI:

  • Cuplul Budescu- Alibec a reuşit 14 goluri și 11 assist-uri (Denis Alibec- 8 goluri și 5 pase de gol; Constantin Budescu- 6 goluri și șase pase de gol).
  • elevii lui Dan Petrescu nu au pierdut nicio partidă acasă, bifând 9 victorii și o remiză, cu un golaveraj extraordinar de 27-2!
  • Astra se află pe locul 3 într-un clasament al jocurilor din deplasare, cu 5 victorii, o remiză și 4 înfrângeri și un golaveraj de 12-10. Patru din cele cinci victorii obținute de giurgiuveni în deplasare sunt consecutive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *