Astăzi începe recensământul agricol

Institutul Național de Statistică a anunțat că din 10 mai va începe recensământul agricol în România. Peste 20.000 de recenzori la nivel național dintre care 304 la nivelul județului Giurgiu vor merge la sediul fermelor pentru a colecta informații despre ce tipuri de culturi sunt înființate, suprafețele și tipurile terenurilor agricole exploatate, numărul de animale și de lucrători din domeniul agricol. Cei 304 recenzori din județul nostru sunt fie angajați cu un loc de muncă stabil fie liberi profesioniști.Din cei 304, unul este coordonator, 58 de recenzori sunt șefi și restul recenzori simpli. Aceștia își vor face programul cum le este mai ușor. Mai exact, cei angajați vor lucra în afara orelor de program sau sâmbăta și duminica și ceilalțiîn cursul săptămânii.

Recensământul se va desfășura în perioada 10 mai – 31 iulie și vizează un număr de 4.500 de fermieri la nivel național din care aproape 300 în județul Giurgiu . Agricultorii vor răspunde la un chestionar care cuprinde 45 de întrebări. Informațiile vor fi centralizate și apoi raportate mai departe către Uniunea Europeană. Autoritățile au alocat un buget de 65 de milioane de euro pentru acest recensământ.

Informațiile aflate cu această ocazie sunt importante, deoarece Uniunea Europeană va aloca subvențiile în baza lor. Tocmai de aceea, autoritățile anunță că fermierii care nu vor să răspundă sau care vor da informații greșite sunt pasibil de amenzi de până la 5.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *