Atenție la ‘drobul de sare’ !

Atenție la drobul de sare, când e zi cu vânt și soare!

Nu încape învoiala , când lovește tencuiala.

Las-o naibii de pricină ,

Însă, cine-o fi DE VINĂ?

În Giurgiu, în fața magazinului Betty, cel cu scaunul maro , empiric folosit drept stâlp, se lăbărțează pe o porțiune anume de trotuar , o bandă care restricționează aproape legal accesul trecătorilor.

Unii se întrebă ‘ce- o fi asta?” Alții, precum subsemnata, știu cât de tare doare o lovitură primită în cap de sus, înca din ultima iarna (2019) când intram fără mască și fară cască de protecție pe ușa din stânga a magazinului sus-menționat.

Atunci, lovitura m-a dezechilibrat ușor. Cineva a zis ceva a zis ceva urât despre domnul Barbu, pe atunci primar în funcție. Vânzătoarele de cosmetice din apropiere, plus trecatorii s-au asigurat că sunt bine. Intrasem să iau o perdea de lumințe. Luminițe am văzut toată ziua de la o bucată de tencuială glazurațtă cu gheață înnămolită care m-a izbit în moalele capului.

Zilele trecute, pe un vânt turbat, o mai fi pățit-o careva , sau cel puțin oamenii care frecventează zona au văzut cum vântul desprinde bucăți de tencuială din maiestuosul bloc MUV, și cineva s-a gandit să împrejmuiască o anumită zonă . Dar cine stie exact până unde  se întinde pericolul?

Si azi, rafalele ajung la peste 40 km/h . În față la Bety, cel cu scaunul maro, unii asteaptă autobuzul, alții trec mirați dar, mai mult grăbiți și expuși prin fața ‘esplanadei’ .

Din instinct de conservare, ori la sfatul vreunei doamne vanzătoare draguțe, clienții magazinului aleg mai degrabă să folosească ușa din dreapta .

E bine când poți alege;

-Masca, sau casca?

-Stanga sau dreapța?

-Barbu sau Anghelescu?

-Atenție sau prevenție?

-Acționăm sau amânăm?

Cu voia dumneavoastră, acesta ar putea fi un pamflet, însă situația este serioasă și trebuie tratată ca atare!

Camelia SACHETTI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *