Atenție, urmează dezinsecția aeriană! Vezi aici când și în ce condiții!

 

GIURGIU SERVICII PUBICE DEMAREAZĂ PRIMA ETAPĂ DE DEZINSECȚIE

Precipitațiile din ultima perioadă, precum și temperaturile ridicate  au favorizat apariția și dezvoltarea în acest mediu umed, a numeroase insecte dăunătoare (țânțari, căpușe, etc.).

Pentru a preîntâmpina efectele defavorabile unui mediu ambiant plăcut, sănătos, Primăria municipiului Giurgiu prin Giurgiu Servicii Publice va organiza în paralel cu activitățile  de dezinsecție terestră și acțiuni de pulverizare aeriană .

Astfel, în perioada 21.05-24.05.2020, în intervalul orar 0530-1030 și 1900-2100, pe o suprafață de 1500 ha din aria administrativ teritorială a municipiului Giurgiu (intravilan și extravilan), se vor executa acțiuni de pulverizare aeriană (etapa a-I-a), de dezinsecție pentru combaterea insectelor dăunatoare (țânțari, căpușe, muște, etc.).

Operațiunile de dezinsecție vor fi efectuate numai în cazul în care condițiile meteorologice permit acest lucru, altfel actiunea va fi reprogramată.

Precizăm că în conformitate cu prevederile Ordinului Ministerul Mediului nr.68/1992 privind unele măsuri pentru protecția familiilor de albine împotriva intoxicațiilor cu pesticide, cu cel puțin 7 zile înainte de începerea tratamentului,  asociațiile crescătorilor de albine vor fi anunțate în scris cu privire la data începerii și durata tratamentului, astfel încât aceștia să poată proteja familiile de albine prin închiderea sau îndepartarea stupilor în intervalele de timp specificate, în caz contrar Primaria Municipiului Giurgiu si Giurgiu Servicii Publice sunt absolvite de orice responsabilitate.

Pentru dezinsecția aeriană se va folosi – SOLFAC TRIO  EC 200 (insecticid), substanță activă CYPERMETHRIN 48g/l (5%), TETRAMETRIN 24g/l 2,5%) și PIPERONIL BUTOXIDE 116 g/l (12,5%), omologată de Ministerul Sănătății, aceasta aplicându-se cu respectarea prevederilor legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației.

 

În paralel de la nivelul solului se va acționa cu folosindu-se insecticidul SOLFAC TRIO  EC 200 și larvicidul VECTOBAC WG, urmând a  fi  aplicate prin  pulverizare cu aparate portabile (atomizoare, termonebulizatoare, pompe de stropit electrice), cu respectarea prevederilor legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației, (se estimează că acțiunile terestre vor fi încheiate pe data de 29.05.2020).

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *