Atunci i-am condamnat pe toți la …schimbat canalul

 

Anul trecut la una dintre emisiunile ,,Vocea României”, printre multitudinea de voci placide, stridente, lucrate, nefinisate, prost finisate, bunuțe și bune s-a strecurat la un moment dat și un posesor de voce.
Voce caldă și-n același timp bărbătescă, suavă și virilă, timbru sonor și deloc formal melancolic, voce cu tonalitate amintind de Tom Jones, Elvis Presley, Engelbert Humperdinck, Karel Gott sau Aurelian Andreescu.
M-am oprit vrăjit și am ascultat piesa până la capăt, atent la racțiile juraților.
Reacții ?
Niciuna.
Niciunul dintre jurați nu s-a întors.
Posesorul vocii și-a dus cântecul până la capăt și după aceea a trebuit sa suporte supliciul unor explicații puerile și cretinoide ale celor patru jurați, care s-au întrecut în a se scuza cu explicații stupide pentru faptul că n-au reușit să rezoneze cu melodia concurentului.
A pus capac explicația domnișoarei minione și bretonate de la Chișinău care-si zice Irina Rimes și care i-a servit-o pe șleau cântărețului că n-a avut nici o clipă chimie cu piesa interpretată și că a avut permanent senzația că , citez din memorie ; ,,Ai fost tot timpul pe contrasens !”
Atunci i-am condamnat pe toți la ,,Schimbat Canalul”.
Am jurat că n-am să mă mai uit niciodată la vreo emisiune concurs televizată cu temă muzicală , indiferent cum s-ar numi ea.
Și nu m-am mai uitat.
Am reținut, insă, numele ,,posesorului de voce” și l-am căutat febril pe youtube.
Nu, nu mă înșelasem, omul știa să cânte și cânta foarte bine.
-Dar cine eram eu să-mi dau cu părerea în fața ,,zeilor” judecători Chirilă, Brenciu, Smiley și Rimes ?
Un nimeni, un neofit în înțelegerea muzicii, a marii muzici pe care o interpretează și dezvoltă cei patru jurați ai Vocii României .
M-am întors la anonimii mei, Coverdalle, Plant, Cornell, Dio, Ozzy și-am tot sperat că nici nu m-am prostit și nici n-am surzit.
Azi de dimineață am citit într-un  cotidian on-line că Radu Palaniță, mecanicul meu cu voce ca a lui Tom Jones, este câștigătorul emisiunii concurs ,,Românii au Talent”
Nu mi-am mai încăput în piele de bucurie și-am căutat pe youtube piesa interpretată de Radu în finala emisiunii.
Excelent, impecabil, aproape perfect.
E clar.
Nici n-am surzit, nici nu m-am prostit.
Omu” cântă de-ngheți.
Și-am remarcat și reacțiile super- pozitive din timpul interpretării,ale posesoarei celei mai bune voci din showbizz-ul autohton.
Mă refer binențeles la Andra.
Atunci le-am înțeles și reacțiile celor patru jurați de la ,,Vocea României”
Nici Brenciu, nici Chirilă, nici Smiley și nici pitica bretonată de la Chișinău, nu i-au putut ierta lui Radu Palaniță faptul ca are o voce mult mai bună decât vocile domniilor lor.

Costel Dumitru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *