Au sosit măștile pentru persoanele defavorizate

Pe 17 septembrie au fost primite pachetele cu măști de protecție pentru persoanele defavorizate centralizate la nivelul județului Giurgiu.

Este vorba de 2.039.950 de măști de protecție destinate unui număr de 41.800 de beneficiari. Conform OUG 78/2020, fiecare persoană defavorizată beneficiază de un număr de 50 de măști.

Măștile vor fi predate, în urma unui proces verbal, către primăriile din județ, care le vor distribui către beneficiari cu ajutorul mediatorilor sanitari și asistenților comunitari, în termen de 3 zile de la data intrării în posesia lor.

Astăzi, 18.09.2020, a fost realizată recepția pentru cele 53.000 de măști de protecție primite de la Ministerul Sănătății pentru membrii birourilor electorale ale secțiilor de votare, operatorii de calculator și personalul care va asigura paza în ziua alegerilor (27.09.2020) din județul Giurgiu. Măștile vor fi distribuite către birourile electorale de circumscripție și către primari.

La începutul săptămânii viitoare, vor fi primite și pachetele cu mănuși de protecție și dezinfectant asigurate de Ministerul Sănătății în ziua alegerilor.

Totodată, urmează să fie primit un număr de 5.000 de măști de protecție destinate Direcției de Sănătate Publică Giurgiu și 1.300 personalului medical implicat în lupta anti-COVID 19 din unitățile spitalicești din județul Giurgiu (1.000 buc. – Spitalul Județean de Urgență Giurgiu și 300 buc. – Spitalul Orășenesc Bolintin Vale). Măștile provin de la Comisia Europeană, iar distribuirea lor va fi intermediată de Ministerul Sănătății.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *