Aurica de la Comana , primar si la Bucsani ?

 

Drumul National 61 , cel care leaga comuna Ghimpati de orasul dambovitean Gaiesti , tranziteaza cateva comune giurgiuvene pana la limita cu judetul Dambovita si ma refer la Letca-Noua , Clejani , Bucsani , Crevedia-Mare si Vanatorii-Mici .
Asa cum nu mi-am putut explica niciodata de ce Letca e noua , Crevedie mare si de ce Vanatorii sunt mici , tot asa nu mi-am putut explica pana ieri de ce DN61 are acostamente de la Ghimpati pana la iesirea din Clejani , iar de-acolo nu mai are acostamente .
Pentru ca acostamentele au asteptat sa fie ctitorite de nimeni altul decat de…, ati ghicit , de catre dom’ Aurica primar de Comana .
De ieri , o echipa de muncitori inarmati cu lopeti , intind balastul adus de niste camioane anonime de-a dreapta drumului atunci cand te duci de la Bucsani spre Crevedia si de-a stanga cand te-ntorci .
Nimic special daca printre muncitori nu l-as fi remarcat , cu uniforma regulamentara (casca rosie si bluza fosforescenta) pe domnul Aurel Enache , primarul de la Comana .
De-aici s-a nascut intrebarea mea .
-Ma s-o fi-nscaunat Aurica , primar si la Bucsani ?
Eu il stiam baiat capabil , da’ chiar o fi terminat toata treaba la el in comuna si s-o fi apucat sa-l ajute si pe nea Radu Patrasescu ?
M-am gandit dupa aceea ca o fi vreo vedenie de-a mea .
-Ce dracu’ sa caute Aurel de la Comana in mijlocu’ drumului prin Bucsani ?
Azi de dimineata am trecut din nou prin Bucsani .
Aceeasi muncitori si aceleasi camioane anonime intindeau niste nisip de-a stanga drumului , da’ Aurica nu mai era .
Cand eram aproape sa ma conving pe mine insumi ca ieri am avut vedenii , mi-a iesit in fata unu’ c-o paleta rosie si m-a tras pe dreapta.
Nu mi-a venit sa-mi cred ochilor .
Omu’ cu paleta rosie era…….Nu , nu era Aurica , era fi-su care dirija traficu’ .
-Acu’ tot nu mi-e foarte clar !
Ori Aurica s-a mutat la Bucsani cu primarie cu tot , ori astia de la CNAIR l-au insarcinat pe el sa faca acostamentele , stiindu-l cat e de priceput .

06.11.2018
Pamflet cu acostamente si cu ,,Aurica de Comana” ,scris de catre Costel Dumitru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *