Autoritatile giurgiuvene au pierdut deocamdata lupta cu tantarii.Cetatenii iau atitudine printr-o petitie online

Inca de la inceputul sezonului cald, giurgiuvenii se lupta cu o adevarata invazie de tantari. Cetatenii  nu pot sta seara afara de teama intepaturilor  si critica dur primarul pe retelele de socializare. Edilul se apara spunand ca fara sprijinul Condiliului Judetean, masurile de combatere a tantarilor nu sunt eficiente.Cetatenii s-au apucat sa stranga semnaturi on-line cerand ajutorul  autoritatilor judetene.

Giurgiuvenii  au luat atitudine in lupta cu tantarii, lupta pierduta in acest moment de autoritalil locale din municipiu si judet, si au creat o petitie online prin care cer presedintelui Consiliului Judetean, Marian Mina, măsuri concrete de combatere a invaziei fără precedent de țânțari din tot județul. Iniatoarea petitiei, Laura Fatu insista asupra pricolului bolilor transmisibilede tantari si avertizeaza edilii ca urmeaza in curand alegeri locale.

In ultima conferinta de presa, primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu a declarat ca dezinsectiile la sol si aeriene efectuate pana in prezent au fost zadarnicite de ploile care au anulat efectul si a  specificat ca lupta cu o specie rezistenta de tantari . In plus, edilul spune ca trebuie luate masuri la nivelul intregului judet si chiar pentru toate localitatile aflate in apropierea Dunarii, ori a altor rauri si balti, pentru ca dezinsectia sa fie eficienta.

Pana in prezent, petitia a fost semnata de 1.150 de personae din necesarul de  2.000 .

Iata mai jos textul integral al petitiei precum si linkul catre aceasta.

“Nu vrem să vedem bătălii politice între prefect, președintele consiliului județean și primari, nici între partidele politice. Nu vrem să vedem declarații sforăitoare. Vrem măsuri concrete de combatere a invaziei fără precedent de țânțari din tot județul: Giurgiu, Stănești, Joița, Comana, Malu, Oinacu, Grădinari și multe alte localități. Aceasta înseamnă fonduri alocate, strategie integrată de dezinsecție, măsuri eficiente imediate. Ploaia nu este o scuză. A plouat în toată țara, dar în Timiș sau Bihor nu e picior de țânțar. Nu uitați că în curând urmează alegeri locale. Vom ține minte.

De ce este important?

Bolile transmisibile sunt nenumărate, mai ales pentru copii, iar disconfortul fizic a ajuns la forme extreme.

Semnează petiția”

https://campaniamea.declic.ro/petitions/combaterea-invaziei-fara-precedent-de-tantari-din-giurgiu-si-localitatile-adiacente?bucket&source=facebook-share-button&time=1561582747&fbclid=IwAR1AxcQbe9e_PD-F7_v4t7wpjoJi5EXu_TUOBVV-ZEXBCaRzALpU98QY-T0

Camelia Sachetti

https://campaniamea.declic.ro/petitions/combaterea-invaziei-fara-precedent-de-tantari-din-giurgiu-si-localitatile-adiacente?bucket&source=facebook-share-button&time=1561582747&fbclid=IwAR1AxcQbe9e_PD-F7_v4t7wpjoJi5EXu_TUOBVV-ZEXBCaRzALpU98QY-T0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *