Habemus primar!

Giurgiuvenii din muncipiul Giurgiu au ieșit în număr foarte mic la vot, comparativ cu cei din județ a căror prezență a clasat județul Giurgiu pe primul loc pe țară? Ce s-a întâmplat în municipiu de nu a ieșit lumea de vot? Nu se știe…deocamdată. Cert este că cel mai mult au votat cei care și-au dorit schimbarea, obțiunile lor îndreptându-se, în mod covârșitor, înspre candidatul PNL, Adrian Anghelescu. Iată că un necunoscut, aspect pe care au mizat contracandidații săi, a reușit, împreuna cu echipa sa, să mobilizeze electoratul atât cât a fost nevoie.

Adrian Anghelescu, ”aviatorul”, este, așadar, noul primar al municipiului Giurgiu, fiind preferat de giurgiuveni în mai toate secțiile de votare. Surprinzător sau nu, pe locul al doilea, dar la diferență mare de voturi, s-a clasat candidatul PSD, Marian Măroiu, care, își mai trece în ”palmares” încă o înfrângere, semn că trecerea de la un partid la altul, chiar înainte de alegeri, a fost o piedică și nu un imbold.

Pe locul trei, se situează Nicolae Barbu, poate marele înfrânt al acestor alegeri. Deși se baza pe un bazin electoral fidel, pe proiectele propuse pe următorii patru ani, încă actualul primar, a obținut extrem de puține voturi.

Iată câte voturi au acordat giurgiuvenii celor 8 candidați pentru primăria Giurgiu:

  1. Adrian ANGHELESCU – 8.287
  2. Marian MĂROIU – 5.252
  3. Nicolae BARBU – 4.315
  4. Alexandru VLADU – 726
  5. Marius Fănel CRISTACHE – 553
  6. Anca FLORESCU -343
  7. Constantin BUDURU – 325
  8. Eugen STOENESCU -159

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *