Aventurile lui Habarnam în Consiliul Local Giurgiu

”Aventurile lui Habarnam”este cartea ce nu ar trebui citită doar de copii ci și de către unii aleși locali, ce pot fi lesne asemuiți personajului principal. Avem un ”Habarnam” și în Consiliul Local Giurgiu, care, după patru ani de mandat, acum reales, dar cu altă culoare…politică, începe un nou capitol din seria aventurilor habarniste. Nu departe de ieri, în ședința extraordinară a Consiliului Local, atunci când s-au ales membrii comisiilor de specialitate, personajul nostru principal s-a bosumflat când a aflat din ce comisie va face parte, invocând habarnismul.

Habar nu am cu ce se mănâncă! Cum să merg într-o comisie despre care nu cunosc nimic?” Dacă nu ați recunoscut personajul, vă spunem noi. Domnul consilier, George Țigănilă, nemulțumit că face parte din Comisia de Servicii Publice și Protecție Socială și nu din Comisia Juridică, unde se pretinde cunoscător și plin de experiență.

Dar, ce să vezi? Propunerile au fost făcute chiar de liderii de grup, în cazul lui Țigănilă, de Marian Măroiu, liderul de grup PSD din Consiliul Local. Deci, încă un habarnism al nemulțumitului consilier.

Habarnam pornește acum într-o nouă călătorie! Dar nu oricum , ci direct din Consiliul Local, într-un oraș deloc fabulos, în care totul e dat peste cap, poate și din cauza sosirii lui Habarnam și a prietenilor lui.

În cartea scrisă de Nicolai Nosov mai sunt și alte personaje: Știetot, Tăcutul, Zăpăcilă, Posibil și Probabil, dar despre asemănarea acestora cu personaje reale din politica giurgiuveană, vom vorbi în următoarea aventură.

 

Acest articol este un pamflet, adică, pentru habarniști, specie literară în versuri sau proză, în care autorul înfierează anumite concepții retrograde, trăsături de caracter ale unei persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *