BACALAUREAT 2018. JOI, ULTIMA PROBA. CARE ESTE SITUATIA IN JUDETUL GIURGIU

Examenul de Bacalaureat 2018 a continuat miercuri,  27iunie cu proba obligatorie a profilului: Matematică pentru elevii de la profilul real, respectiv Istorie, pentru cei de la uman.

In judetul Giurgiu au fost 1256 de inscrisi la proba E(c); 411 la istorie si 845 la matematica.
151 de inscrisi au absentat, iar doi participanti la aceasta proba au fost eliminati deoarece au avut telefoanele asupra lor.
Pentru probele scrise la matematică şi geografie, candidaţii au avut voie doar cu instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţii din sălile de examinare
Si la proba de limba si literatura romana sunstinuta luni 25, Iunie, Inspectoratul Scolar Judetean a confirmat eliminarea unui participant pentru ca a copiat .
La aceasta proba au fost inscrisi 1222 de candidati, iar 120 au absentat.

Urmeaza proba “ la alegere”

Joi, 28 iunie, elevii susţin ultima probă a examenului de Bacalaureat, cea la alegere, în funcţie de specializare.
Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, pentru susţinerea probelor scrise, în cele 440 de centre de examen, s-au înscris 136.871 de elevi, dintre care 118.856 sunt absolvenţi ai promoţiei 2018, iar 18.015 de absolvenţi fiind din seriile anterioare.

Rezultate si contestatii

Afişarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie, până la ora 12:00, şi este urmată de depunerea contestaţiilor (inclusiv pentru proba la matematică) între orele 12:00 şi 16:00.
Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale ale Bacalaureatului 2018 este prevăzută pentru data de 9 iulie.

Rezultatele finale de la BAC vor fi afişate, atât la instituţiile de învăţământ, cât şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro.
Elevii care nu promovează examenul de Bacalaureat din prima sesiune pot să se înscrie în perioada 10-13 iulie pentru a doua sesiune de examen.
Sesiunea a doua a Bacaureatului va începe pe 20 august, cu proba la Limba şi Literatura Română, urmată, pe 21 august, de proba la Limba şi Literatura maternă, proba obligatorie de profil (matematică sau istorie) va avea loc pe 22 august, iar ultima probă este cea la alegere şi este susţinută pe 23 august.

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *