Bacalaureat 2019 sesiunea iunie-iulie .Giurgiu : 60% din cei examinati au obtinut califcativul “experimentat” la proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română

 Spre deosebire de anul trecut când probele orale și de competență digitală au fost susținute în luna februarie 2018, anul acesta, vor fi examene doar pe parcursul verii, urmând ca a doua sesiune de Bac 2019 să înceapă în luna august a acestui an. La Giurgiu, primele rezultate sunt incurajatoare.

135.655 de absolvenţi de liceu susțin examenul de Bac. Potrivit Edu.ro. Examenul  a început  luni, 3 iunie 2019, cu proba de evaluare  a competențelor  lingvistice de comunicare orală în limba română.

La aceasta proba, la  nivelul județului Giurgiu, conform datelor puse la dispozitie de Inspectoratul Scolar Judetean , peste 60% din cei examinati au obtinut califcativul “experimentat”(mai multe informatii – in tabelul de mai jos).

 Nr. candidati  12,81% 25,52% 60,53% 0,00% 1,14% 0,00%
1054 135 269 638 0 12 0
Total calificative Mediu Avansat Experimentat Eliminat Neprezentat Neevaluati

Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, Bacalaureatul pe  4 iunie a avut loc  proba la alegere a profilului și specializării, urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limbă maternă (5-6 iunie).

Evaluarea competențelor digitale se desfășoară pe parcursul a trei zile – 7, 10 și 11 iunie, subiectele fiind formulate de Ministerul Educației Naționale. Proba de evaluare a competențelor digitale durează 90 de minute, iar elevii au de rezolvat cerințele din două fișe primite.

Bacalaureatul va continua cu evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (12-13 iunie). Probele scrise încep pe 1 iulie – Limba și literatura română, iar pe 2 iulie are loc proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Pe  3 iulie va avealoc  proba obligatorie a profilului, iar pe 4 iulie , proba la alegere a profilului și specializării.

8 iulie este ziua incarevorfi  afișate primele  rezultate și vor pute fi depuse contestațiile.

In zilele de 9 – 12 iulie  vor fi  soluționate  contestațiile, iar pe 13 iulie vorfi  afișate rezultatele finale.

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *