BADALAU-MINA-CUSA -CONTRACTE DE ZECI DE MILIOANE DE EURO, ASOCIERI DE FIRME, LICITATII, ATRIBUIRI DIRECTE, DOSARE IN INSTANTA, BANI PENTRU BAIETZASI

Nu vrem sa ne dam mari pe munca altora, ba dimpotriva ii felicitam pe colegii de la irefutabil.blog pentru acest articol si integral . Multa munca ,timp si energie iti trebuie sa faci o asemenea ancheta !In plus, ar fi pacat sa nu ajunga aceste informatii la cati mai multi cetateni.

Preluare de pe https://irefutabil.blog/2019/03/01/badalau-mina-cusa-contracte-de-zeci-de-milioane-de-euro-asocieri-de-firme-licitatii-atribuiri-directe-dosare-in-instnta-bani-pentru-baietzasi/

EXPANDABILII PARTEA A DOUA

 În data de 23.03.2016, S.C Gecor Prod Construct 94 SRL, firma de casă a lui Niculae Badalau, liderul PSD Giurgiu, şi a lui Marian Mina, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, se transformă într-o ENTITATE FĂRĂ PERSONALITATE JURIDICĂ! Concret, asta înseamnă o a asociere în participatiune de firme, de grup de interes economic sau de orice entitate care nu este o persoană impozabilă distinctă! Pe româneşte, un maglavais legal care permite mai multor firme să ruleze bani între ele, să-şi deconteze una alteia servici şi prestări servicii, cheltuieli deductibile, taxe şi impozite la stat împrăştiate! În plus, neavând personalitate juridică, deci fără patron/asociat unic, noua S.C Gegor Prod Construct 94 SRL nu poate fi trasă la răspundere, indiferent despre ce este vorba, de nici o autoritate, instituţie, persoană juridică sau fizică! Practic, oricât ar suna de ciudat, există dar nu există!

Paradoxul ăsta se regăseşte chiar în documentele oficiale ale instituţiilor abilitate în care, deşi este înfiinţată în 1994, aşa cum derivă din denumire, Gecor apare că şi-a început activitatea în 2016. Zero angajaţi, profit zero, totul nul! Un sereleu care, conform aceloraşi înscrisuri, doar în perioada 2013-2015, a câştigat contracte, cât timp Marian Mina  era director regional DRDP Bucureşti, în valoare de nu mai puţin de 28 milioane de euro!

Vă prezentăm mă jos, foto, unele dintre contracte! Avem cearşaful cu toate contractele bumerang pe care Marian Mina, cât timp a fost şef la DRDP Bucureşti, 2013- 2016, le-a oferit lui George Cusa, administratorul Gecor, naşul de cununie al lui Badalau junior, dar nu putem să îl desfăşurăm în text din motive ce ţin de practică jurnalistică, de concept editorial şi de conturarea mesajului! Însă, dacă e nevoie, putem să realizăm un fişier, să adunăm toate documentele, iar dumneavoastră, stimaţi cititori de cele mai bune texte din lume, să îl descărcaţi!

CONTRACTE GECOR

Rezumând, dacă în doi ani Gecor a câştigat lucrări în valoare de 28 milioane de euro, care credeţi că este suma tuturor contractelor pe care doar acest sereleu a încasat-o din dedicaţiile oferite de Mina? Vă dăm un pont de aproape o sută de milioane! Dar în episodul următor!

V-aţi revenit? Nici Noi! Să facem o pauză! Cu folos! Orice investigaţie jurnalistică de calitate, aşa cum numai noi putem să facem, zice că trebuie să urmăreşti banii care, fie că sunt intermediaţi printr-o licitaţie deschisă, licitaţie restrânsă directă, negociere fără anunţ de participare sau încredinţare directă, ajung în conturile personale ale celor implicaţi! Desigur, nu avem încă numerele de cont ale lui Mina şi ale lui Badalau! Este aproape imposibil! Nu încă! Însă, din fericire, există metode absolut irefutabile prin care, în episoadele următoare, o să o demonstrăm! Evident că nu o să vă spunem vouă, acum şi aici, despre cine este vorba şi cum!

În plus, făţărnicia, aroganţa şi prostia personajelor principale ale acestei investigaţii jurnalistice: poze şi filmuleţele comune de la mare, la munte, în vile, de Crăciun, de Paşte, la nunţi, în cluburi, pe plajă, la botezuri, de revelion, legăturile de familie dintre ei, amiciţiile recunoscute în media, înrudirile dintre Mina, Badalau, George Cusa, Gheorghe Cusa, Paula Cusa, Sabina Badalau, Gabi Badalau, toate realităţile acestea expuse obiectiv, cât se poate de neutru în percepţia oricărui muritor, se diluează în evidenţa pe care, cu modestia ce ne caracterizează, încercăm să redăm în prezentul episod!

SABINA BADALAU, GEORGE CUSA SI PAULA CUSA

MARIAN MINA, BADALAU JR SI GEORGE CUSA

Aşadar, urmărim banii! Şi cum altfel putem să facem asta decât prin intermediul firmelor care, într-o participatiune sau alta, aparţin, în fond, aceloraşi persoane, amicii şi rubedeniile lui Niculae Badalau şi Marian Mina! George Cusa, Paula Cusa şi Gheorghe Cusa! Societăţi comerciale abonate la câştigarea contractelor cu toate DRDP urile din ţară, în special cu cel din Bucureşti, acolo unde, de la jumătatea lunii iunie, 2016, se află Dinu Augustin, soţul lui Elena Dinu, cel mai apropiat parlamentar PSD de inima lui Badalau!

NOUA FRIMA GECOR, SEDIUL IN BUCURESTI

Nu! Nu ne repetăm, nu suntem redundanţi, nu am rămas fără inspiraţie! Firma din imaginea de mai sus se numeşte tot S.C. Gecor Prod Construct 94 SRL, a fost înfiinţată în august, anul 1994, are sediul în Bucureşti, B-dul Unirii 43, sect 3, avea 87 angajaţi în 2017, asociat George Cusa, un profit de 436.500 RON şi 44 de dosare în instanţă, unul dintre ele deschis în anul 2018 cu… Tel Drum S.A Alexandria, firmă asociată cu interesele lui Liviu Dragnea, preşedintele PSD, şeful lui Niculae Badalau!

Interesant de observat, referitor la ceea ce scriam la începutul acestui text genial referitor la plimbatul banilor, cifra de afaceri a acestei societăţi cu sediul în capitală, de doar 22.907 RON şi profitul de 436.500 RON, această firmă fiind, conform înscrisurilor oficiale, fostă SC Gecor Prod SRL 94 cu sediul în Giurgiu, Călugăreni, cea transformată în 2016 într-o entitate fără personalitate juridică, câştigătoarea a unor contracte de 28 milioane de euro cu DRDP Bucureşti în doar doi ani!

V-a luat capul? Medicamente!

Haideţi să încerca să limpezim un pic atmosfera! Fireşte, după alegerile din 2016, în momentul în care duetul Badalau-Mina a ajuns în funcţii nesperate, unul ministru al economiei, celălalt preşedinte de consiliu judeţean, oamenii şi-au dat seama că trebuie, cumva, să diversifice portofoliul de firme ce vor câştiga zecile şi sutele de milioane de euro din diversele contracte cu statul! Ceea ce s-a şi întâmplat! Şi la câştig, şi la diversificare ne referim! Aşa se explică de ce, la începutul lui 2016, Gecor Prod Construct 94 cu sediul în Călugăreni-deja luată la ţintă de toată mass media naţională – se transformă, legal, într-un fel de fantomă, metamorfozându-se (n-am găsit al cuvânt!) într-o altă societate comercială, CUI diferit, cu sediul în Bucureşti, vechime de 24 de ani, dar cu Număr de Ordine în Registrul Comerţului din 2016: J40/1491/2016

NR REG COM 2016

Dar asta nu este tot! Tot în 2016, anul alegerilor locale şi parlamentare, Gheorghe Cusa, tatăl lui George Cusa, care George Cusa este naşul lui Badalau Junior, care Badalau junior este fiul lui Niculae Badalau, care Niculae Badalau este naşul lui Marian Mina, care Mina este prietenul din copilărie al lui George Cusa… aşadar, Gheorghe înfiinţează o altă firmă numită Kirlic Group SRL, cu sediul în acelaşi Călugăreni, judeţul Giurgiu În numai doi ani, firma fără nicio experienţă, fără niciun angajat, câştiga 11 contrate cu statul, în special şi cu precădere din zona judeţului şi a municipiului Giurgiu, în valoare totală de 91,5 milioane lei, echivalentul a peste 20 de milioane de euro.

Printre aceste se numără contracte cu mai multe primării din judeţul Giurgiu, prin atribuire directă, contracte cu CNAIR, cu primăria municipiului şi cu exact şi direct instituţia condusă de Marian Mina, CJ Giurgiu, in data de 26 septembrie, 2018!

Kirlic a câştigat contractul de la CJG ca lider al unei asocieri din care mai fac parte Thadec Engineering SRL Bucureşti, G&M Road Building Engineering SRL Piteşti şi Anastamar ConstSruct SRL. De reţinut este faptul că G&M Road Building Engineering SRL o are că asociată pe Paula Cuşa, soţia lui George Cuşă, iar Anastamar Construct SRL este deţinută tot de tatăl său, Gheorghe Cuşa. Sau de George! Nu mai suntem în stare să-i deosebim acum!

Altfel spus, trei din cele patru firme contractate de CJG pentru modernizarea unui drum judeţean au acelaşi proprietar, familia Cuşa. Adică, clanul condus de Niculae Badalau!

Gata! Ne-a luat pe noi capul! În curând, cât mai repede cu putinţă, detalii nominale cu cifre ale contractelor mai sus menţionate, alte contracte, vă explicăm care e faza cu maşina, o să vă confuzam şi cu un anume cetăţean cu poreclă de animal blând, care conduce fostul Touareg al lui Dan Sova, vă lămurim şi care e smenul cu numărul de înmatriculare al Range Rover ului condus de Mina, vă zicem şi despre directoarea economică a DRDP Bucureşti, Daniela Cristea, şi multe alte surprize. Plăcute! Le luăm cu rândul şi pe rând!

Nota Blogului – Avem documentele necesare care să susţină absolut toate informaţiile editate în text! Parte din ele le-am publicat în context! Am încercat, conform deontologiei, să îi oferim lui Marian Mina dreptul să comenteze cele scrise aici! Mai oficial, mai neoficial, cu email, cu mesaje! L-am rugat să ne explice sau să comenteze cum îşi explică atâtea milioane date prin contracte firmei Gecor, să ne spună despre relaţiile cu cei împricinaţi, chestii de bun simţ şi la prima vedere! Aşa e profesional! Omul nu a vrut să zică nimic!

Text: Catalin Macris, GoGoStop; Sapaturi, idei, paralele, editare video: Petronius, Javada Script

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *