web analytics
Giurgiu-Tribune

Baltile de la Letca-Veche , ctitorii ale epocii Mina

 

 

La bilantul celor doi ani de conducere a judetului , domnul presedinte Mina Marian raporta cu mandrie si fior in glas executarea a nu mai putin decat 33 (trei zeci si trei ) de kilometri de sosea asfaltata .
E mult ? E putin ?
La felul in care se-nfoia domnul MIna Marian ai zice ca e mult , daca insa ne raportam la sutele de kilometri de hartoape din judet , trei zeci si trei nu e decat o cifra insignifianta .
In cuantumul celor 33 de kilometri de ,,ctitorie bituminoasa” sunt si cei cativa kilometri de asfalt , turnati pe DJ 601 in comuna Letca Noua , mai precis in satul Letca-Veche .
Daca ajungi in Letca-Veche e foarte usor sa constati ca locuitorii se ocupa aproape toti cu piscicultura .
In dreptul fiecarei porti se afla un sant adanc cu apa statuta de la ploile care-au cazut din belsug , sant in care se dezvolta tot felul de vietuitoare micro si macroscopice care deocamdata genereaza in Letca -Veche un miros pestilential .
Pan-or iesi sturionii , locuitorii satului Letca-Veche vor purta cu totii masti de gaze .
De ce oare ?
Pentru ca santurile executate de una din firmele lui Nelu Iordache , celebrul ,,rege incoronat al asfaltului ” a ,,omis” sa puna tuburi , sau podete intre santuri , astfel ca apa sta si balteste in dreptul fiecarei gospodarii din Letca-Veche .
De cateva luni bune asteapta ,,ctitoriile” sa fie oficial date-n folosinta prin taiere de panglici , numai ca s-a epuizat toata cantitatea de panglica existenta prin magazinele din judet si din judetele limitrofe , tinand cont ca fiecare gospodar din Letca doreste sa-i fie inaugurata balta de la poarta prin taiere de panglica , cuvantare emotionanta , sobor de preoti si mizilic …….
Asfaltul ?
Asfaltul , negru de suparare ca a cazut pe locul secund in urma ,,exploatatiilor piscicole” a-nceput sa crape .
Cine plateste ?
Consiliul Judetean Giurgiu prin ,,onor,, presedintele sau , domnul Mina Marian .
Bani multi ?
Multi , ca domnul Nelu Iordache asa a jucat si-a lucrat mereu , pe mult .
O sa inceheiem cu un sfat .
-Domnule presedinte , cand veti merge la Letca -Veche sa inaugurati baltile si ce-o mai ramane pan-atunci din asfalt , imbracati-va gros , chiar dac-o sa fie o zi calduroasa si sa va luati si casca !
-De ce ?
-Ca sa va apere de stima si iubirea locuitorilor satului Letca-Veche pentru dumneavoastra , ambele foarte contondente .

Cu noutati despre ctitoriile presedintelui Mina Marian , de la Letca Veche , Costel Dumitru .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *