web analytics
Giurgiu-Tribune

Bani din fondul de rezervă al Guvernului pentru salariile asistenților personali

Primăria Giurgiu a anunâta pe pagina sa de facebook că Guvernul va loca, din fondul de rezervă, bani pentru plata inedmnizațiilor și salariilor asistenților personali din Giurgiu.

Este vorba de o măsură reparatorie, având în vedere că aceste persoane nu au mai fost plătite din luna septembrie. Astfel, banii necesari plăților vor fi alocați cel târziu săptămâna viitoare.

”Plata salariilor și indemnizațiilor persoanelor cu dizabilități este o măsură reparatorie a Guvernului și a actualei administrații în ceea ce privește întârzierea acestor drepturi, pe care fosta conducere a primăriei nu a prioritizat-o, având obligația legală pentru a o pune în aplicare.

Legea Bugetului prevede ca plata acestor drepturi să fie acoperită în proporție de 40% de la Bugetul Local și de 60% de la Bugetul de Stat.
Fosta administrație a alocat în bugetul anului 2020, un procent de doar 20% pentru salariile și indemnizațiile însoțitorilor, în timp ce Guvernul și-a acoperit și a virat Primăriei Giurgiu, proporția de 60% aferentă anului 2020.
În urma demersurilor și insistențelor făcute de primarul Adrian Anghelescu, ca o măsură reparatorie, Guvernul va aloca din fondul de rezervă, cel târziu săptămâna viitoare, sumele necesare plăților indemnizațiilor și salariilor asistenților personali.”- SE ARATĂ ÎN COMUNICATUL PRIMĂRIEI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *