Bani europeni pentru modernizarea unor drumuri din Giurgiu si Ruse

Cateva bulevarde si intersectii din municipiile Ruse si Giurgiu vor fi reabilitate si modernizate in urma castigarii de catre primariile respective a unui proiect transfrontalier. In cadrul intalnirii pe aceasta tema ,  marti, la Ruse  a avut loc diseminarea acestui proiect lansat la Giurgiu in urma cu cateva zile .

O echipa de specialisti din cadrul primariei Giurgiu a participat marti , 04.12.2018, la o intalnire pe tema proiectului transfrontalier de dezvoltare a sistemului de transport în cadrul Euroregiunii Ruse-Giurgiu. Evenimentul a avut loc la Russe, iar in cadrul acestuia au fost prezentate beneficiile pe care proiectul le va aduce ambelor orașe.
Astfel , in municipiul Ruse, vor fi reabilitate şi modernizate unele intersectii si bulevarde , iar in Giurgiu vor fi reabilitate şi modernizate șase tronsoane de drum de pe Bd. București, Șoseaua Prieteniei, str. 1 Decembrie 1918 și Bd. Mihai Viteazul.
Proiectul a fost depus și câștigat de primăriile Giurgiu și Ruse în cadrul Programului INTERREG V-A România-Bulgaria 2014-2020, Axa Prioritară 1 – O regiune bine conectată, Obiectiv Specific 1.1 – Îmbunătățirea planificării, dezvoltării și coordonării sistemelor de transport transfrontalier pentru o mai bună conectare la rețeaua de transport TEN-T.
Bugetul total eligibil al proiectului este de 7.835.520,28 Euro, din care contribuţia Uniunii Europene este de 6.660.192,23 Euro (prin Fondul European de Dezvoltare Regională).
Pentru municipiul Giurgiu bugetul eligibil alocat este de 4.616.531,89 Euro.

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *