Biroul Vamal Giurgiu va avea un punct special de depozitate al produselor de origine animală

În cadrul Biroului Vamal Giurgiu funcționează un Punct de control al D.S.V.S.A. Giurgiu, unde sunt verificate produsele de origine non-animală care intră pe teritoriul României prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu.

Membrii comitetului judeţean consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice Giurgiu propus în cadrul penultimei sedințe de lucru ca astfel de  controalelor să fie aplicate și produselor de origine animală.

Propunerea a fost agreată de către directorul executiv al DSVSA Giurgiu, dr. Andrei Darie, care a transmis că, în colaborarea cu celelalte instituții competente, va proceda la demararea acestei solicitări, inclusiv pentru amenajarea unui spațiu special de depozitate al produselor de origine animală.

Conform directorului executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Giurgiu; dr. Andrei Darie, în anul 2023 au fost derulate contoale în Programului de supraveghere și control – Ordinul A.N.S.V.S.A. nr. 35/2016 – și au vizat aspecte privind respectarea de către operatorii alimentari a condițiilor de înregistrare, autorizare și funcționare a unităților, a modului de întreținere și igienizare a spațiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, a condițiilor de prelucrare și de depozitare a materiilor prime și a produselor finite, a cerințelor de tranșabilitate și a celor privind etichetarea și evidența documentelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *