web analytics
Giurgiu-Tribune

Bolintin-Vale , orasul de ,,fer”

 

 

Fotografiile de mai sus reprezinta fiecare in parte , una dintre intrarile in ,,orasul” Bolintin-Vale .
Daca vii de la Palanca , de la Crevedia , de la Bolinitin- Deal , sau de la Ogrezeni , la intrare in ,,oraselul” de pe Arges vei gasi un numitor comun si anume , un depozit de colectare a fierului vechi .
Bolintinul-Vale este strajuit de patru depozite de fier vechi , ceea ce-i confera un ,,parfum” de darapanatura semiurbana .
,,Iubesc ruinele , dar urasc darapanaturile !
Ruinele au candoare si noblete in timp ce darapanaturile reprezinta doar o mizerabila decadenta ” , spunea pare-mi-se Gaudi .
Orasul Bolintin-Vale este o darapanatura .
Locul este o simbioza gretoasa de mizerie , fier vechi si turnulete hidoase pe case supradimensionate si multicolore ale caror proprietari sunt aproape intotdeauna oachesi si burtosi .
Tot frumosul , cat a mai ramas , e strivit de praf , gropi , fier vechi , nepasare si orgoliu ieftin scos de pe maneca doar pentru fotografie si pentru discurs .
”-Jigniti locuitorii acestui oras domnule Rares Bogdan !”
Ba nu-i jignea deloc .
Orice bolintinean cu bun simt si cu mintea la purtator stie si simte in fiecare zi ca traieste in ,,Probabil cel mai urat oras din Romania” , iar aportul dumneavoastra la aceasta stare de fapt este unul esential .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *