BUGETUL lor si bugetul nostru

Asta face PSD-ul de cand l-a zamislit Iliescu si clica lui de comunisti nemernici , isi imparte bani .
Siesi , adica lui insusi .
Exista chiar o vorba care circula prin ,,saloanele” politicii mari si mici , aceea ca acel minim treizeci la suta etern al PSD-ului are la baza tocmai practicile clientelere si sinecuriste ale acestui partid .
Toata administratia publica locala si centrala geme de greutatea celor care au un grad de rudenie de pana la gradul 6 cu vreun sef PSD-ist .
Frati buni si frati vitregi , unchi, matusi , verisori si verisoare , cumnati , cumnate , cumetri si cumetre , fini , fine , nasi si nase , verii nasilor si ai naselor , fratii acestora , amantii si amantele compun o imensa ,,cumetrie” de interese si sinecuri care subjuga societatea romaneasca , stranguleaza bugetul , dar care reprezinta nucleul dur al unui PSD care nu vrea in ruptul capului sa sucombe .
Ceilalti ?
Ceilalti privesc si ei de la galerie la marele festin , unii dintre ei mai aduna cate-un os descarnat de prin praful bataturii , altii se revolta si primesc bastoane-n cap si gaze-n ochi , da’ ce e mai grav e ca se-ngroasa masiv randurile celor care aleg sa plece .
Alaltaieri in plenul parlamentului reunit pentru discutarea legii bugetului , un deputat liberal a propus un amendament pentru modificarea alocatiei de stat pentru copii .
De la 200 la 300 de lei pentru cei mititei de pana-n doi ani si de la 84 la 150 de lei pentru copiii sariti de doi ani .
A iesit tevatura mare , parlamentarii puterii , adica imbuibatii cu contracte grase si cu ,,nisecuvine” de tot soiu’ , s-au pus impotriva cu forta si cu manie pseudoproletara .
Cu 0,19% din PIB , cu atat greveaza aceasta crestere bugetul general consolidat .
S-au gasit si pe la ei vreo sase crestini si amendamentul a trecut , asa ca si copilasii mei vor primi inca doi lei pe zi .
Sa fie primit !
Cum au votat alesii de la Giurgiu ?
Zice ca Badalau cu Toma Petcu n-ar fi fost prezenti la dezbateri , da’ deputatul Cuc si senatorul Marciu au bagat capu-ntre umeri si au votat impotriva amendamentului , deci impotriva cresterii alocatiei .
-Domnu Cuc , i-ajung baietelului dumneavoastra 3 lei pe zi ?
-Domnu’ Marciu , credeti ca-i ajung unui copil trei lei pe zi ?
Daca ati votat impotriva amendamentului lui Robert Sighiartau si aveti sentimentul datoriei implinite , sa stiti ca aveti probleme de natura psihiatrica !
Eu n-am caderea sa vorbesc in numele a peste patru milioane de copii carora prin votul dumneavoastra ati incercat sa le furati portia de lapte cu cerelale zilnica , dar doi dintre ei nu se vor supara atunci cand vor creste si vor intelege motivul pentru care v-am transmis astazi ca ar trebui sa va fie foarte multa rusine !

15.02.2019

Costel Dumitru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *