BULETIN DE PRESĂ 16.05.2020

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 16.05.2020:

 • cazuri confirmate – 205;
 • cazuri vindecate și externate – 92;
 • în carantină instituționalizată – 155 de persoane;
 • în autoizolare la domiciliu – 341 de persoane.

Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

În ultimele 24 de ore, 18 persoane au primit aprobarea de a părăsi regimul de autoizolare și 13 persoane pe cel de carantinare.

Până în prezent, au fost testate 2.094 de persoane, dintre care 34 în ultimele 24 de ore.

Menționăm că în conformitate cu Ordinul Comandantului Acțiunii, începând cu data de 10.05.2020 (ora 05:00), s-a instituit măsura de carantină la nivelul cartierului Rudărie din localitatea Prundu.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de poliție (186 de polițiști), jandarmerie (81 de jandarmi) și poliția locală (24 de polițiști locali), în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19:

 • verificarea unui număr de 209 persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare, inclusiv a persoanelor care locuiesc în aceeași locație cu acestea;
 • legitimarea a 1.007 persoane și verificarea a 704 autoturisme.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19:

 • 37 de jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;
 • 22 de jandarmi au executat misiuni menținere independent;
 • 8 jandarmi la centrele de carantină;
 • 26 de jandarmi au asigurat misiune de asigurare a măsurilor specifice de carantinare a unui cartier din localitatea Prundu, județul Giurgiu;
 • sancțiuni aplicate: 0;
 • persoane verificate la domiciliu: 17.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 11 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19.

Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu au efectuat 0 misiuni de transport către unități spitalicești sau către spațiile de carantină.

În data de 15.05.2020, ISU GIURGIU a primit de la IGSU următoarele materiale de protecție:

 • Combinezoane – 2.000 buc;
 • Mănuși – 1.000 perechi;
 • Măști FFP2 – 1.000 buc.

Algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.

Vă mai aducem la cunoștință că Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență “Fii pregătit” (https://fiipregatit.ro/), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv, în contextul existenței confirmării noului Coronavirus, pe teritoriul țării. Astfel, accesând https://fiipregatit.ro/, puteți găsi 12 ghiduri, pentru diferite situații (Cumpărături, Transport în comun, Recomandări generale, Interacțiune cu Poliția etc.)  în contextul situației create de pandemia cu noul Coronavirus.

Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Apelați 112 doar în caz de urgență!

 

Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *