BULETIN INFORMATIV Nr. 105 din 08.04.2020 Intervențiile pompierilor, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, pompierii giurgiuveni au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel local. Misiunile au vizat, în principal:

  • asigurarea măsurilor PSI în urma unui eveniment rutier produs pe DN 5

La locul evenimentului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă, o descărcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Giurgiu, precum și un echipaj SAJ. În accident a fost implicat un autotren, care a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat în șanțul de la marginea drumului, pe sensul de mers spre Giurgiu. Conducătorul auto s-a autoevacuat și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Cercetările, în acest caz, sunt continuate de Poliție.

  • stingerea a 11 incendii de vegetație uscată, stuf și resturi menajere

Incendiile s-au manifestat în municipiul Giurgiu (700 mp) și în localitățile Malu (3 ha), Bolintin Vale (două incendii, pe o suprafață de aproximativ 5.000 mp), Malu Spart (un ha), Cartojani (4.000 mp), Găiseni (2.500 mp), Trestieni (2.000 mp), Valter Mărăcineanu (8.000 mp), Dealu (500 mp) și Florești (250 mp).  

Pentru stingerea incendiilor au acționat pompierii din cadrul Detașamentelor Giurgiu și Bolintin Deal, Gărzilor de Intervenție Roata de Jos și Mihăilești, cu unsprezece autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Cauza probabilă a producerii incendiilor: foc deschis.

  • șapte misiuni de transport persoane către unități spitalicești sau spațiile de carantină;
  • acordarea asistenței medicale de către echipajele Smurd în opt situații.

Informare preventivă:

Având în vedere numărul mare al incendiilor de vegetație uscată înregistrate în ultimele ore, reamintim faptul că arderea miriștilor se face numai după luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii.

Arderea miriştii, a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se efectuează numai după obţinerea permisului de lucru cu focul, care este valabil o zi.  

“Permisul de lucru cu foc” este documentul emis de autoritatea publică locală, sub forma unui formular tipizat, ca urmare a cererii primite din partea executantului lucrărilor. Cererea și permisul de lucru cu foc trebuie să conțină, în mod obligatoriu, perioada pentru care este solicitat/emis, inclusiv intervalele orare, persoanele care execută lucrarea, persoanele responsabile cu supravegherea, precum și măsurile ce vor fi adoptate premergător, pe timpul și după terminarea lucrărilor cu foc deschis.

Permisul de eliberează, prin grija primarului, de către şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă sau persoana desemnată în acest sens.

Pe timpul arderii resturilor vegetale, cetăţenii sunt obligaţi:

  • să supravegheze permanent zona în care efectuează arderea resturilor vegetale;
  • să menţină focul în perimetrul aprobat şi asigurat;
  • să asigure dotarea minimă cu mijloace de primă intervenţie;
  • să anunţe imediat SVSU din localitate, primăria şi pompierii, în situaţia în care există pericolul extinderii focului, în afara perimetrului aprobat.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă  „Vlașca” al Judeţului Giurgiu

Compartimentul  Informare şi Relaţii Publice      

str. Dorobanți, nr. 19, tel.0246/215.150, fax 0246/219.149www.isugiurgiu.ro, e-mail: relatiipublice@isugiurgiu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *