BULETIN INFORMATIV Nr. 117 din 21.04.2020 Intervențiile pompierilor în perioada sărbătorilor Pascale

Intervențiile pompierilor în perioada sărbătorilor Pascale

Stingerea mai multor incendii, asanarea terenului de muniția rămasă neexplodată, salavarea de animale și acordarea primului ajutor medical sunt misiunile pe care le-au avut de gestionat pompierii, în perioada sărbătorilor Pascale. Peste 350 de pompieri și salvatori SMURD au fost la datorie, în județul Giurgiu, în intervalul 17-20 aprilie a.c.

Principalele intervenții au vizat:

  • stingerea unui incendiu izbuncit într-un apartament din municipiul Giurgiu

Incendiul a avut loc în data de 20 aprilie a.c., în jurul orei 23:15, pe strada 1 Decembrie 1918. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD și un echipaj SAJ. Pompierii au constatat faptul că incendiul se manifesta într-un apartament situat la etajul întâi, în interiorul bucătăriei. Nu au fost persoane surprinse în incendiu. Persoana care locuia în apartament, o femeie, în vârstă de aproximativ 70 de ani, s-a autoevacuat, fiind preluată de echipajul SAJ. În urma incendiului au ars mobilierul din bucătărie și articole textile.

Cauza probabilă a incendiului: lumânare lăsată nesupravegheată.

  • stingerea unui incediu izbuncit la o casă, în localitatea Letca Nouă

Incendiul a avut loc în prima zi de Paște. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD și cei din cadrul Detașamentului Bolintin Deal cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o cisternă. Aceștia au constatat faptul că incendiul se manifesta violent la nivelul acoperișului și în camerele de locuit. În urma incendiului, a ars întreaga locuință (mobilier, electronice și elctrocasnice, articole textile, documente personale etc.).

Cauza probabilă a incendiului: o lumânare lasată nesupravegheată.

  • asanarea terenului de muniția rămasă neexplodată, în localitatea Bălănoaia

În urma unui apel “112”, în data de 17 aprilie a.c., echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vlașca” al judeţului Giurgiu s-a deplasat în zona bălții din localitatea Bălănoaia pentru asanarea terenului. Două bombe de aruncător, de calibrul 82 mm, au fost ridicate, transportate şi depozitate în siguranţă, urmând să fie distruse în poligonul de specialitate.

 

  • salvarea unei pisici căzute într-o canalizare, în localitatea Cornetu

Pompierii au săpat o groapă pentru a debloca pisica din sistemul de canalizare. Aceasta a fost salvată după aproximativ trei ore de intervenție.

  • salvarea unui porumbel rămas blocat la nivelul balconului unui apartament situat la etajul al treilea al unui bloc din municipiul Giurgiu
  • stingerea a trei incendii de vegetație uscată, în localitățile:
  • Florești-Stoenești, pe o suprafață de aproximativ 3.500 mp;
  • Popești, pe o suprafață de aproximativ 200 mp;
  • Valter Mărăcineanu, pe o suprafață de aproximativ 7.000 mp.

Cauza probabilă a producerii incendiilor: foc deschis.

  • acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 43 de situații.

 

 

Compartimentul Informare și Relații Publice

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă  „Vlașca” al Judeţului Giurgiu

Compartimentul  Informare şi Relaţii Publice

str. Dorobanți, nr. 19, tel.0246/215.150, fax 0246/219.149

www.isugiurgiu.ro, e-mail: relatiipublice@isugiurgiu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *