Bulgarii din Ruse ne invită la ei. I-am invita și noi, dar n-avem unde

Am spus-o și o vom tot spune până când orașul nostru va ieși din amorțeală, dar mai ale din sărăcia din care ni se tot spune că ne adâncim: Giurgiu nu trăiește, doar supraviețuiește”!

Dacă vrem să trăim mergem la București, la bulgari sau în orice alt oraș unde simțim că relaxarea face parte din viață. 

Deja este o vorbă celebră pe la noi: ”Dacă vrei să-i arăți cuiva ceva în Giurgiu, îl duci la Ruse.” 

Bulgarii de peste Dunăre s-au obișnuit atât de mult cu prezența giurgiuvenilor la ei, pe terase, pe faleză, în hoteluri, la mare…încât au început să ne invite, oficial, prin primăria Giurgiu, la evenimentele pe care le desfășoară.

Sâmbătă, la Ruse, este ”Festivalul Prăjiturii Garash„, este concert cu celebrul NANA, tur ghidat, competiții pentru copii, photo box, atelier culinar, animație și focuri de artificii.

Toate acestea încep la 10 dimineața și se termină în jurul orei 23.00.

Vrem și noi aici la Giurgiu, altceva înafară de Bîlci și Zilele Orașului (un alt Bîlci, dar la altă dată). Vrem să se respecte tradițiile cu care ne-am obișnuit și care adunau multă lume: Ziua Dunării, Ziua Marinei, etc.

Vrem reprezentanți locali care nu trăiesc pe facebook de dimineața până târziu în noapte, vrem aleși locali conectați la dorințele giurgiuvenilor, vrem ca părinții să nu le mai ceară copiiilor să plece cât mai departe de Giurgiu.

Ca și concluzie, frumoasă invitația vecinilor de la Ruse.

I-am invita și noi, dar nu avem unde. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *