Bulibășeală în Consiliul Local Giurgiu cu privire la parcările de domiciliu

În municipiul Giurgiu, parcările de domiciliu sunt infinit mai puține decât numărul de mașini, așa că cine a apucat să-și închirieze un loc de la primărie, bine, cine nu, parchează pe unde apucă.

La finele anului trecut, Consiliul Local a aprobat o hotărâre prin care, cei care dețin parcări de domiciliu sunt obligați să plătească locul de parcare pe 2 ani (față de un, cât era până la 31 decembrie 2021).

La trei săptămâni de la intrarea în vigoare a hotărârii, când deja giurgiuvenii au apucat să plătească taxele aferente pe 2 ani, unii consilieri locali, dar și primarul Anghelescu s-au răzgandit, iar motivele invocate sunt năucitoare: nu au avut timp să studieze cu atenție proiectul de hotărâre și l-au votat așa, aproape în orb.

Acum, pentru că sunt și giurgiuveni nemulțumiți, vor să elimine obligativitatea plății parcărilor de domiciliu pe 2 ani și să introducă alte forme de plată, cu discounturi, pe 2, 3, 5 ani, etc. O bulibășeală, având în vedere că mulți și-au reînnoit deja contractele și au și plătit pentru următorii de ani.

Redăm mai jos dialogul dintre consilieri, din ședința ordinară de joi, 27 ianuarie, cu privire la parcările de domiciliu:

George Pălălău:A trecut prin Consiliul Local această hotărâre, dar fiind un volum mare de hotărâri supuse spre aprobare la sfârșitului anului, ne-a făcut pe unii dintre noi să pierdem din vedere acest lucru (n.r. obligativitatea plății pe 2 ani a parcării de domiciliu). Dacă am putea veni cu un amendament și o modificare prin care obligația de aplăti pe 2 ani să fie schimbată.”

Adrian Anghelescu: ” Sunt de acord cu dvs. și aș propune pentru un singur an. N-am studiat cu atenție nici eu acest șproiect, recunosc, și probabil ar fi bine să propunem și o tarifare pentru un an, cu un discount pentru 3 ani sau pentru 5 ani.”

Trăistaru: ” De trei săptămâni este pusă în aplicare această hotărâre. Sunt cazuri izolate de nemulțumiri. Nu este un fenomen de masă. Intenția noastră a fost ca oamenii să nu mai fie puși pe drumuri cu actele necesare.”

Ionuț Cioacă: ”Să se facă un contract pe 2, 3, 5 ani, dar să plătească anual pentru ce perioadă doresc.”

Adrian Anghelescu: ” Dacă sunt atâtea opinii diverse, să se noteze fiecare și să dăm naștere la o nouă dezbatere.”

Ionel Muscalu: Păi e cam greu după ce ne-am apucat să luăm banii la oameni. Nu ne jucăm cu banii oamenilor!”

Așadar, multe idei, puține soluții și cam tardive, mai ales când votezi, dar nu prea știi ce.

În orice caz, dacă tot sunt obligați giurgiuvenii să plătească pe 2 ani parcarea de domiciliu, poate se strâng totuși bani și pentru câteva cutii cu vopsea pentru marcarea acestora, ca să știe oamenii pentru ce plătesc.

Întreaga discuție din Consiliul Local o puteți urmări aici, începând cu min 45.

Ședința ordinară a Consiliului Local Giurgiu 27.01.2022 – YouTube

 

 

One thought on “Bulibășeală în Consiliul Local Giurgiu cu privire la parcările de domiciliu

  1. Din cauza acestor bulibaseli, mulți oameni si-au pierdut locul de parcare aiurea !!!
    De ce nu se folosește și la noi o aplicație cum exista în multe alte orașe ??
    S-ar elimina toate drumurile oamenilor la primărie, plățile s-ar face online, s-ar elimina vânătorile de locuri de parcare cu complicitatea angajaților instituției, cu alte cuvinte ar fi totul TRANSPARENT !!!!
    Nu este nimeni capabil din acea primărie, sau NU SE VREA ??, pentru ca nu s-ar mai putea face smecherii….
    Sper sa vina cineva care sa se implice cu adevarat si sa fie capabil sa gestioneze profesionist lucrurile !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *