Bullying-ul, interzis prin lege în toate spațiile destinate educației și formării profesionale. Adelina Sârbu, Inspector General Şcolar- Judeţul Giurgiu: Aveam nevoie de această lege.

Bullying-ul va fi interzis prin lege în toate spațiile destinate educației și formării profesionale. Noua Lege vizează în egală măsură și profesorii și personalul administrativ din unitățile de învățământ . Bullying-ul este una dintre cele mai frecvente forme de violență care se manifestă în rândul copiilor.

Inspectorul  Şcolar General al  Judeţului Giurgiu, Adelina Sârbu consideră această lege o necesitate, deoarece previne și combate  comportamentul agresiv al copiilor, completându-se în felul acesta  un vid legislativ:

“Noua lege care definește, previne și interzice violența psihologică este o victorie pentru demnitatea copiilor. Mai mult decât atât, promulgarea legii prin care bullying-ul este definit și prin care se creează un mecanism de prevenire și combatere a acestui comportament agresiv, se completează un vid legislativ. Aveam nevoie de această lege pentru că nimeni nu îşi doreşte să îşi vadă copilul nici într-o ipostază de victimă, nici într-una de agresor.  Odată cu această lege,  personalului didactic va beneficia de sesiuni de informare şi cursuri de perfecționare asupra problemelor legate de violența psihologică spre  identificarea acestora și aplicarea strategiilor educaționale corecte”.

Conform Legii, „Violența psihologică-bullying este acțiunea sau seria de acțiuni fizice, verbale, relaționale și/sau cibernetice, într-un context social dificil de evitat, săvârșite cu intenție, care implică un dezechilibru de putere, au drept consecință atingerea demnității ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, îndreptate împotriva unei persoane sau unui grup de persoane şi vizează aspecte de discriminare şi excludere socială, care pot fi legate de apartenența la o anumită rasă, naționalitate, etnie, religie, categorie socială, sau la o categorie defavorizată ori de convingerile, sexul sau orientarea sexuală, caracteristicile personale, acțiune sau serie de acțiuni, comportamente ce se desfășoară în unitățile de învățământ şi în toate spațiile destinate educației şi formării profesionale.”

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *