Bunuri contrafăcute la vama Giurgiu

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiu au efectuat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii traficului cu produse contrafăcute, în urma căreia au fost descoperite peste 2.400 de bunuri cu numele și însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcutepe care patru cetățeni străini și un cetățean român, cu vârste cuprinse între 28 ani și 60 ani, au încercat să le introducă ilegal în țară.

În perioada 20-21.10.2020, în baza analizei de risc specifice, pe sensul de intrare în țară, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, au fost selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit într-o autoutilitară ce circula în regim de curierat și în patru autocare, cantitatea de 2.414 de articole de vestimentație, produse marochinărie și parfumuri, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de aproximativ 782.200 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 102, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Alexandra Buzică

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *