Cabinetele medicale școlare din Giurgiu au primit teste rapide antigen

Elevii care prezintă simptome specifice coronavirusului, la școală, pot fi testați în cabinetele medicale școlare cu teste rapide antigen. Așa au și fost testați și depistați pozitiv, zilele trecute, o parte din elevii giurgiuveni care au avut simptome la cursuri.

La nivelul județului Giurgiu, potrivit prefecturii, au fost repartizate 1.860 de teste rapide antigen, atât în județ, cât și în Municipiul Giurgiu. Astfel, 20 de cabinete medicale școlare din Giurgiu, dintre care două private, au primit astfel de teste, precum și școlile din Bolintin Vale, acolo unde funcționează astfel de cabinete.

Potrivit protocolului de testare rapidă antigen în școli, aceasta este recomandată:

  • Elevilor simptomatici a caror simptomatologie de boală debutează în timpul orelor de curs
    • Colegilor cazurilor confirmate din unitatea de învațămant (inclusiv celor asimptomatici), imediat după confirmarea primului caz
  • Cadrelor didactice și altor angajati ai unității școlare, simptomatici, a caror simptomatologie de boală debuteaza în timpul orelor de curs, precum si contacților persoanelor confirmate pozitiv (cadre didactice din cancelarie sau alt personal angajat al instituției cu care acesta a stat în apropiere, la mai puțin de 2 m, fără mască, cel putin 15 min).

În cazul copiiilor un astfel de test sau orice act medical nu se poate efectua fără consimțământul părinților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *