web analytics
Giurgiu-Tribune

Cainele lui Pavlov si maidanezele rosii

 

Celebrul medic , fiziolog si psiholg rus Ivan Petrovici Pavlov , a descoperit reflexele conditionale printr-un experiment simplu.
Pavlov isi hranea cainele zilnic , la aceeasi ora si a sesizat ca in momentul in care deschidea usa laboratorului si aprindea lumina , javrei incepeau sa-i curga balele , chiar si-atunci cand nu primea mancare .

PSD Giurgiu nu face nota discordanta de la ceea ce a demonstrat ilustrul savant rus fara putinta de tagada acum o suta de ani , numai ca experimentul lui Pavlov a fost reluat si oarecum modificat de catre domnii ,,doctori” Badalau si Mina care si-au luat nu un caine , ci doua maidaneze .
Maidanezele rosii reactioneaza in cel mai pur mod Pavlovian , umplandu-se de spume la gura oridecateori vreunul dintre stapani deschide usa custii si le-arata culoarea galbena .
Foarte ciudat este faptul ca ambele cotarle au ,,galbenofobie” , desi au antecedente cu ograzi si stapani de culoarea sofranului .
Cand deschiderea usii , aprinderea luminii si expunerea culorii liberale este insotita si de cenacul cu cateva bobite de Chappy , reactia celor doua catele este apoteotica , apocaliptica si infricosatoare .
Incep sa urle , sa latre , sa maraie , sa schelalalie , sa roada podeaua cu ghearele si zabrelele cu dintii , ochii li se-nrosesc de umori veninoase si rau prevestitoare,… noroc ca fiind pline de jigodie , cu un sut corect aplicat peste boturile turbo-spumoase le faci repede sa  fuga cherlaind la cotet cu cozile-ntre picioare.
Foarte interesante si de urmarit sunt reflexele javrelor dupa plecarea iminenta si definitiva  a celor doi stapani .
Ce vor face ele ?
Vor astepta docile precum ,,Cainele soldatului” , intoarcerea stapanilor , sau in cel mai pur spirit maidanez vor cauta stapani noi prin alte ograzi ?
Comunitare si crotaliate cum sunt , tind sa dau credit celei de-a doua variante .
Le si vad complet vindecate de ,,galben” , asteptand noii stapani s-aprinda lumina si s-aduca bolurile pline de bobitze Chappy .

Sa te tii dupa aia latrat a paguba si lins funduri noi de stapani proaspeti in cel mai pur stil Pavlovian !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *