Giurgiu-Tribune

CAINII VAGABONZI – POTENTIAL PERICOL!? POSIBIL PRIETEN !?

10 Zile pe luna, personalul de la serviciul de la ecarisaj captureaza cainii vagabonzi din municipiui, insa prezenta patrupedelor pe strazile din Giurgiu este constanta! Recent, de pe strazile urbei au fost capturate 65 de exemplare.

Un subiect delicat pentru municipiul Giurgiu este readus in atentia cetatenilor de catre autoritati.
Este vorba despre situatia cainilor comunitari, ce pot fi gasiti oricand si la orice ora prin oras, mai ales pe timpul noptii.
Serviciul de ecarisaj din cadrul cadrul Giurgiu Servicii Locale anunta ca timp de 10 zile pe luna, desfasoara acțiuni de capturare a câinilor fără stăpân din toate zonele orașului .
De exemplu , In perioada 04-15 iunie, angajații de la ecarisaj au capturat 65 de patrupede acționând în toate zonele municipiului.

O fi mult, o fi putin?! 

Intrebarea ramane in picioare atata timp cat si abandonul este in floare, iar baza in ceea ce priveste castrarea, sta in campanii desfasurate de ONG-uri.

Procedurile de capturare si gazduire a cainilor sunt cele standard.

Cainii sunt mai intai tranchilizati sub atenția unui medic veterinar si apoi transportați la adăpostul special amenajat pe Canalul Plantelor, unde li se asigură hrană, adăpost şi tratament medical.
Animalele sunt înregistraţe , deparazitaţe intern şi extern, vaccinaţe antirabic, sterilizaţe microcipate şi introduce în baza naţională de date, în vederea adopţiei.

Fiecare cartier cu “vagabonzii” sai !

Si totusi…pe unii “crotaliati” ii cunoastem. Fiecare cartier ii are pe ai sai . Ceea ce este si mai grav este ca anumiti “iubitori” de animale, ii pripasesc in apropierea locuintelor, dandu-le apa si mancare, iar cainii se strang in haita devenind mai degraba un pericol decat niste “cunstinte “ patrupede.
Asadar , un puternic semnal de alarma ar trebui tras asupra acestor “ iubitori “ de animale! Iubiti-I pana la capat si luati-I acasa!, Nu formati pericole prin asemenea gesturi superficiale !

Castrarea , fața-n  fata cu abandonul ! 

Autoritatile indeamna giurgiuvenii sa adopte caini comunitari . Doritorii sunt asteptati la adăpostul municipal de pe Canalul Plantelor cu: o copie a cărții de identitate, o adeverință de venit și o factură de utilități pentru a adopta un caine.
Si iar se naste o intrebare mai mult retorica …Oare cati giurgiuveni adopta lunar un caine comunitar din cei prinsi de lucrtorii de la ecarisaj?

Camelia Sachetti

Visits: 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *