Campanie intensă pentru promovarea învățământului profesional dual în Giurgiu

Încă puțin și se încheie anul școlar 2020-2021. Pentru elevii claselor a 8-a este momentul deciziilor importante pentru viitorul lor, decizii care trebuie bine cântărite, alături de familie și profesori, pe baza rezultatelor obținute în cei 8 ani de școală. Și cum nu toți se descurcă în liceu, așa cum ne-au demonstrat statisticile ani de-a rândul, o opțiune demnă de luat în calcul sunt școlile profesionale.

Giurgiu are nevoie de muncitori calificați, mediul de afaceri are nevoie de această categorie mult căutată și din ce în ce mai greu de găsit, motiv pentru care autoritățile județene, locale și mediul de afaceri s-au unit într-o campanie, fără precedent, pentru a-i determina pe copii și pe părinți să aleagă învățământul profesional dual.

Acesta a fost și scopul unei conferințe de presă ce a avut loc, azi, la sediul primăriei Giurgiu, unde, la aceeași masă au stat primarul Adrian Anghelescu, președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, vicepreședintele Cons. Jud., Elisabeta Mihalcea și reprezentanții CT Park România.

Toți au subliniat importanța forței de muncă calificate și a determinării elevilor să aleagă calificarea într-o meserie căutată, dar și foarte bine plătită.

Giurgiu are nevoie de muncitori calificați. Trebuie să înțelegem că elevii pot evalua această opțiune în folosul lor. În această perioadă transmitem un mesaj către părinți și copii, să ia în calcul învățământul profesional.” – a declarat președ. C.J. Giurgiu, Dumitru Beianu.

Avem cel mai mare parc industrial din județ, dar și aici am simțit lipsa personalului calificat în acțiunile noastre de recrutare. Susținem acest proiect educațional, un proiect în care credem foarte mult, dar din păcate ne luptăm cu o mentalitate învechită.

Trebuie să înțelegem că într-o societate, traiul bun este bazat pe echilibru, iar avantajele calificării într-o meserie sunt multiple.”– a subliniat directorul CT Park, Ana Dumitrache.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean, Elisabeta Mihalcea, promotorul acestei campanii, a vorbit despre plusurile pe care le oferă școala profesională, unde practica se desfășoară în spațiile puse la despoziție de mediul de afaceri interesat, la care se adaugă burse de 400 de lei pe lună, iar cei din mediul rural beneficiază și de cazare și masă caldă.

De altfel, în perioada următoare campania de convingere a elevilor de clasa a 8-a să urmeze și această formă de învățământ, se va intensifica și mai tare, în sensul că se vor organiza ”Porți Deschise” la mari întreprinderi din Giurgiu, unde elevii au posibilitatea să vadă, la fața locului, cum se lucrează în întreprinderi de succes care au nevoie de personal calificat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *