Captură impresionantă de canabis descoperită de Poliţiştii de frontieră giurgiuveni

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit, într-un microbuz înmatriculat în Serbia, 750 kilograme de substanţă vegetală, susceptibilă a fi cannabis. Canabisul era ascuns în saci de rafie, de culoare alba.

În data de 06.10.2019, în jurul orei 00.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în țară un cetățean sârb , în vârstă de 32 de ani, la volanul unui microbuz, înmarticulat în Serbia.

Cu ocazia controlului specific, acţionând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au descoperit, în interiorul mijlocului de transport, mai multi saci de rafie, de culoare alba. In interiorul fiecarui sac erau mai multe pachete ambalate în folie de staniol, ce cântăreau, în total, aproximativ 750 kg şi conțineau o substanță vegetală de culoare verde închis, presupusă a fi canabis.

Întreaga cantitate de substanță vegetală a fost ridicată de către lucrători S.C.C.O. Giurgiu şi trimisă spre expertiză la Laboratorul de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul IGPR unde a reacţionat ca fiind canabis.

În cauză, cercetările sunt continuate de procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Giurgiu împreună cu S.C.C.O. Giurgiu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de introducerea în ţară de droguri de risc, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Dacă ar fi fost comercializate pe piaţa neagră, drogurile ar valora aproximativ 9.000.000 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *