Caravana Sănătății Plămânilor, la Giurgiu

Caravana Sănătății Plămânilor continuă vizitele în județul Giurgiu, mai exact  în comuna Daia. Astfel, în data de 19 martie, aceasta va fi prezentă între orele 10:00 și 16:00, în apropierea Căminului Cultural din localitate, iar în  zilele de 22 și 23 martie, între orele 9:00-15:00, la Școala Gimnazială din satul Dăița.

Acțiunea face parte din cadrul celui mai amplu program de screening al tuberculozei derulat de Ministerul Sănătății în colaborare cu Fundația RAA la nivel național. Caravana mobilă  este totodată un cabinet medical mobil dotat cu aparatură modernă de radiologie, instrumente de analiză şi depistare precoce a microbului tuberculozei. Programul acestuia se adresează tuturor cetățenilor cu vârsta de peste 18 ani  fiind gratuit!

Pe tot parcursul lunii acesteia Caravana Sănătății Plămânilor se va muta în mai multe localități ale județului nostru.

Județul Giurgiu se află în partea a doua a clasamentului național în ceea ce privește incidența tuberculozei. În activitatea de screening din județul nostru, Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” și RAA vor folosi caravana mobilă, dotată și acreditată pentru screening radiologic și diagnostic molecular rapid al tuberculozei care va fi prezentă în județ după un program bine stabilit.

One thought on “Caravana Sănătății Plămânilor, la Giurgiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *