Cartea Junglei II

In toate povestile cu animale salbatice exista intotdeauna un rege.Regele animalelor este aproape mereu un Leu , cu doua exceptii : Cartile lui Rudyard Kipling si povestea noastra in care Leul nu si-a facut loc nici macar pe post de sergent angajat.
Regele junglei noastre ,conducator cu labuta de fier nu este nici Akela Lupul Sur, sef de haita si mascul alfa, nici viceregele Shere Khan tigrul ridat, concitadin cu Panait Istratti ci …..ati dedus probabil dupa ,,labuta’’….Hamsterul de Baragan cu dinti galbeni, dar atat de ascutiti incat a reusit sa-l detroneze dintr-o muscatura pe sobolanul Micky cel Miop.
In padurea de langa marele rau viata curgea aparent tihnita, spun aparent pentru ca Mowgli,sfatuit de Akela Lupul Sur,l-a turnat pe Baloo Ursul Obez ca este abonat illicit impreuna cu familia lui de ursi supraponderali la rezervele de miere ale junglei,fapt care i-a provocat mare suparare si disconfort lui Baloo, obisnuit ca el si familia lui sa faca delatiuni.
Ursul intepat a inceput sa rupa usile Parchetului Junglei ajutat in toate demersurile de sifonare de catre prietenul sau inripat ,Cuc cel Grasut.
Ce si pe cine paraste Baloo Ursul Supraponderal va vom dezvalui intr-un episod viitor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *